Kennisbank

Als arbeidskundig expertisecentrum is het op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen enorm belangrijk.

We willen die kennis graag gebruiken om u en uw organisatie te helpen. Om die reden delen wij onze kennis en ervaring.

Kennisbank

Tips om de compensatie transitievergoeding niet mis te lopen

4w5a9164_1_20191011_174426

‘Werkgevers laten de komende maanden gezamenlijk 450 miljoen euro liggen. Geld wat zo naar ze overgemaakt kan worden.’ Ik sprak met een bevriend jurist over de compensatie transitievergoeding. Wow, 450 miljoen! Wat kun je allemaal met dat geld doen.

Totaal gaat er op basis van de Wet Compensatie Transitievergoeding 900 miljoen richting bedrijven, klein en groot. Het UWV gaat daarvoor zorgen. Maar hiervoor moet je wel alert zijn. De regeling compensatie transitievergoeding loopt maar zes maanden. Op 1 oktober 2020 gaat de geldkraan weer dicht.

Lees hieronder de 3 tips en zorg ervoor dat het bedrag waarop je recht hebt, wel op jóuw rekening wordt gestort.
  • Trigger je geheugen. Probeer je te herinneren of en aan wie je in de afgelopen jaren transitievergoeding hebt betaald. Was dat in verband met het afscheid nemen van een zieke werknemer? Ja? Dan is er grote kans dat je recht hebt op teruggave. Bel ons. We zoeken het graag voor je uit.
  • Check de administratie. Er moet natuurlijk op korte termijn onderbouwing komen. In sommige situaties betreft het dossierstukken uit 2013, 2014 en 2015. Dat is lang terug. Mogelijk is er een switch met het HR-systeem geweest. Maar maak je geen zorgen: wij kennen de ins en outs en nemen de zoektocht van je over.
  • Trotseer de bureaucratie bij het UWV. Het is vaak een drama. Aangetekende post wordt toch op de stapel ‘Niet ontvangen’ gelegd. Bijlages worden gemist. Dossiers komen op een verkeerde plek in het systeem. Doorlooptijden blijken zo lek als een mandje. Ik heb dagelijks met het UWV te maken en weet er alles van. Overigens hoor je mij niet zeggen dat ze daar niet hard en betrokken werken. Maar de taken die ze krijgen van de politiek zijn soms gewoon niet haalbaar. Zoals nu: 66.000 aanvragen verwerken in 6 maanden. 

Mis de compensatie transitievergoeding niet! Laat het geld waarop je recht hebt, niet verdwijnen. Gezien de compensatie transitievergoeding veel technische- en administratieve vaardigheden vereist, raden wij je aan om de teruggave te laten verzorgen door een ervaren partij, zoals ADXpert. 

Bij ADXpert houden we ons al jaren bezig met de teruggave van belastingen en vergoedingen die ten onrechte door het UWV bij werkgevers worden geïnd. Wij kennen het UWV en onze experts kunnen de aanvraag van A tot Z voor u regelen. Zo weet u dat het goed komt en loopt u ook niet het risico een termijn te missen. Wilt u meer weten over de wet of over onze dienstverlening, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Wilt u meer lezen over de compensatie transitievergoeding? Onze experts hebben een uitgebreid dossier voor u opgesteld met antwoorden op al uw vragen en de Wet Compensatie Transitievergoeding voor u samengevat. Staat uw vraag hier niet tussen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.