Kennisbank

Als arbeidskundig expertisecentrum is het op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen enorm belangrijk.

We willen die kennis graag gebruiken om u en uw organisatie te helpen. Om die reden delen wij onze kennis en ervaring.

Kennisbank

Uitbreiding directie ADXpert

4W5A0228-min

De pioniersfase is allang achter de rug. ADXpert is uitgegroeid tot een volwassen organisatie. De drive van de beginjaren is nog steeds aanwezig. Innoveren en investeren, in kwaliteit, kennis én in klantrelaties. Om ook de komende jaren de doelen te kunnen blijven realiseren, breidt de directie van ADXpert uit. Met ingang van 1 januari 2021 treedt Evelien Beens toe tot het directieteam. Samen met Cees Willem Dam en Steef Post staat zij daarmee aan het roer van een eigentijdse en succesvolle arbodienst.

Groei

ADXpert is een sterk groeiende arbodienst, gevestigd in Ridderkerk. Dankzij uitbreiding op directieniveau kan de organisatie zich nog beter richten op toekomst, strategie en marktontwikkelingen. “Groei is prachtig, maar kwaliteit van de dienstverlening en de service die klanten van ons mogen verwachten, vinden we ontzettend belangrijk”, zegt Cees Willem Dam. “Dat realiseren wij samen met onze medewerkers.” De directie van ADXpert is ervan overtuigd dat hun mensen hét kapitaal van de onderneming vormen. Deze zienswijze sluit helemaal aan bij de visie van Evelien.

Wie is Evelien?

Evelien heeft Human Resource Management aan de Universiteit van Tilburg gestudeerd. De verdiepende Master Psychologie Arbeid, Gezondheid en Organisatie (PAGO) volgde zij aan de Universiteit van Utrecht. Verder volgde zij de post-hbo-opleiding Professioneel Coach. Haar studiekeuze kenmerkt wie zij is. Gericht op welzijn en bevlogenheid van medewerkers in een gezonde organisatie. De rode draad in haar arbeidsverleden is duidelijk zichtbaar. Mensgerichte organisaties passen bij Evelien. Tot 2018 is zij HR Advisor bij het internationaal groenteveredelingsbedrijf Rijk Zwaan, een familiebedrijf met circa 3500 medewerkers. Sinds 2018 is zij werkzaam bij ADXpert in de rol van loopbaan- en re-integratiecoach. Cees Willem en Steef zien in Evelien de ideale kandidaat. Evelien past uitstekend in het directieprofiel: menselijk, professioneel en pragmatisch. Naast acquisitie- en relatiemanagement gaat HRM onderdeel uitmaken van haar portefeuille. Haar ruime ervaring op HRM-vlak brengt zij mee. “Wij zijn best kritisch wie bij ons komt werken. We willen dat iedereen met vreugde werkt en dat ook uitstraalt naar klanten”, bevestigt Steef. Dat is ook de filosofie waar Evelien in gelooft: “Dat mensen met plezier hun werk verrichten, zorgdragen voor je mensen. Al het andere valt dan vanzelf op zijn plek.”

Een aanpak die werkt

Dat ADXpert een eigentijdse arbodienst is, dat staat buiten kijf. Maar hoe is dat zichtbaar voor klanten? Steef: “Door verzuimaanpak te zien als schadelastbeperking, pragmatisch mee te denken met de klant, zonder de menselijke maat uit het oog te verliezen. De arbodienst als sparringpartner.” In aanvulling hierop noemt Evelien de-medicalisering van verzuimbegeleiding door het aanbieden van arbeidskundige consulten. “In dit soort gesprekken kijkt de arbeidsdeskundige of coach naar het totaalplaatje en niet alleen naar klachten en beperkingen. We richten ons juist op wat nog wel kan. Onze klanten waarderen deze aanpak sterk. Het is laagdrempelig, ook voor de werknemer. Het leidt vaak tot een voor alle partijen gewenste oplossing.”

Rechtsbijstand

ADXpert levert een breed dienstenpakket. Dat maakt dat zij dé ideale partner is voor werkgevers voor alle zaken die met arbo, ziekte en verzuim op de werkvloer te maken hebben. “Zo bieden wij sinds 2020 rechtsbijstand op het terrein van sociale zekerheid”, vult Cees Willem aan. “Belangen kunnen groot zijn en de bedragen zijn vaak aanzienlijk. Het vereist diepgaande kennis van het socialezekerheidsstelsel en juridische expertise. Door die kennis zelf in huis te hebben, maken wij voor onze klanten dankzij een multidisciplinaire aanpak hét verschil.”

Een arbodienst om op terug te vallen.

Preventie

Voorkomen is beter dan genezen. Dat is de toekomst. Steeds meer werkgevers zien de waarde in van goed preventiebeleid en benaderen ADXpert voor afname, toetsing of actualisatie van een Riscio-Inventarisatie en -Evaluatie (RI&E) of een Preventief Medisch Onderzoek (PMO). Gezonde werknemers vormen tenslotte de basis van een gezond bedrijf.

Toekomst

Met het oog op de maatschappelijke omstandigheden richt ADXpert zich in de komende jaren ook op belangrijke thema’s zoals stress- en burn-out en duurzame inzetbaarheid. ADXpert bedient klanten met name gevestigd in de zuidelijke Randstad. Steef: “Klanten met meerdere vestigingen verspreid door het land staan wij bij. Deze landelijk dekking kunnen wij bieden dankzij onze vaste kern professionals met wie wij samenwerken”.

Met de komst van Evelien gaat ADXpert een nieuwe fase in. Tegelijk verandert de manier waarop het bedrijf tegen ziekteverzuim aankijkt niet. Ziekte en verzuim hebben serieuze gevolgen voor werkgever en werknemer, zowel persoonlijk als financieel. Zeker als het langdurig en complex wordt, wil je een arbodienst hebben waarop je terug kunt vallen. Zoals ADXpert.

Bewerkt_klein_4W5A0002