Kennisbank

Als arbeidskundig expertisecentrum is het op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen enorm belangrijk.

We willen die kennis graag gebruiken om u en uw organisatie te helpen. Om die reden delen wij onze kennis en ervaring.

Kennisbank

Vaccinatie in uw zorgorganisatie

Nu er begonnen is met het vaccineren van de eerste medewerkers in de zorg, kunnen er vragen ontstaan rondom de uitvoering van de vaccinatie en waar u als werkgever rekening mee dient te houden. Wellicht heeft u al een uitnodiging tot vaccinatie ontvangen, of wacht u daar nog op. In dit artikel wordt de procedure uitgelicht.

Aangesloten bij een koepelorganisatie?

Wanneer u bent aangesloten bij een koepelorganisatie in de zorg, krijgt u vanuit die organisatie de benodigde informatie over hoe u uw werknemers kunt uitnodigen voor vaccinatie. Indien u nog geen uitnodigingspakket ontvangen heeft, is het raadzaam om contact op te nemen met uw koepelorganisatie.

Niet aangesloten bij een koepelorganisatie?

Indien u niet bent aangesloten bij een koepelorganisatie maar wel het uitnodigingspakket wilt ontvangen om uw werknemers te laten vaccineren, kunt u zo’n pakket opvragen bij een van de organisaties voor uw branche: ActiZ, Zorgthuisnl of de VGN.

De enige manier om gevaccineerd te worden is op uitnodiging. Op het moment dat er geen tijdslot meer is om het vaccin toegediend te krijgen, ontvangt u een sms. Vanaf dit moment kunt u weer bellen om een afspraak te maken.

Vragen over het vaccineren van uw medewerkers? Neem dan contact op met onze experts! 

P.S.: Hebben uw medewerkers recht op een zorgbonus? Bekijk het hier.