Kennisbank

Als arbeidskundig expertisecentrum is het op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen enorm belangrijk.

We willen die kennis graag gebruiken om u en uw organisatie te helpen. Om die reden delen wij onze kennis en ervaring.

Kennisbank

Vaccinatie in uw zorgorganisatie

4w5a0486-min_8_20210112_205312

Nu er begonnen is met het vaccineren van de eerste medewerkers in de zorg, kunnen er vragen ontstaan rondom de uitvoering van de vaccinatie en waar u als werkgever rekening mee dient te houden. Wellicht heeft u al een uitnodiging tot vaccinatie ontvangen, of wacht u daar nog op. In dit artikel wordt de procedure uitgelicht.

Aangesloten bij een koepelorganisatie?

Wanneer u bent aangesloten bij een koepelorganisatie in de zorg, krijgt u vanuit die organisatie de benodigde informatie over hoe u uw werknemers kunt uitnodigen voor vaccinatie. Indien u nog geen uitnodigingspakket ontvangen heeft, is het raadzaam om contact op te nemen met uw koepelorganisatie.

Niet aangesloten bij een koepelorganisatie?

Indien u niet bent aangesloten bij een koepelorganisatie maar wel het uitnodigingspakket wilt ontvangen om uw werknemers te laten vaccineren, kunt u zo’n pakket opvragen bij een van de organisaties voor uw branche: ActiZ, Zorgthuisnl of de VGN.

De enige manier om gevaccineerd te worden is op uitnodiging. Op het moment dat er geen tijdslot meer is om het vaccin toegediend te krijgen, ontvangt u een sms. Vanaf dit moment kunt u weer bellen om een afspraak te maken.

Vragen over het vaccineren van uw medewerkers? Neem dan contact op met onze experts! 

P.S.: Hebben uw medewerkers recht op een zorgbonus? Bekijk het hier.