Kennisbank

Als arbeidskundig expertisecentrum is het op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen enorm belangrijk.

We willen die kennis graag gebruiken om u en uw organisatie te helpen. Om die reden delen wij onze kennis en ervaring.

Kennisbank

Ik ben ADXpert voor jou | Tweede spoortraject

In de rubriek 'Ik ben ADXpert voor jou' worden regelmatig werkgevers én werknemers geïnterviewd over hun ervaring met de dienstverlening van ADXpert. Dit interview is gehouden met een coachee die een tweede spoortraject heeft gevolgd bij een van de coaches van ADXpert.

Hoe bent u bij ADXpert terecht gekomen?

Via mijn werkgever Woonzorgcentrum Salem. Omdat ik ziek was had ik contact met de bedrijfsarts van ADXpert. Het contact met de bedrijfsarts vond ik een hele positieve ervaring, ik voelde me serieus genomen en daarnaast kwam ik in aanmerking voor een tweede spoortraject. Ik zat een jaar in de Ziektewet en Salem kon geen passend werk voor mij vinden. Voor het tweede spoortraject kwam ik in contact met één van de coaches van ADXpert.

Hoe is het coaching traject bevallen?

Het traject is heel goed bevallen. Ik voelde me gesteund en serieus genomen. Er werd goed gekeken naar mijn beperkingen en wat haalbaar was. Niet alleen vanuit het perspectief van de wet en verplichtingen maar ook vanuit een persoonlijk perspectief. Zoals wat mogelijk was met mijn beperkingen.

Hoe verliep het contact met de coach?

De kennismaking was goed en er werden duidelijke doelen gesteld. Het is best een zoektocht om passend werk te vinden en daarom was het fijn om daarin ondersteuning te krijgen van een coach. Ik werd goed begeleid en er was begrip voor mijn situatie.

Kunt u wat voorbeelden geven van wat de coach praktisch voor u heeft gedaan?

Ik werd geholpen bij het uitzoeken van aanvragen voor uitkeringen, de opmaak van mijn CV en begeleiding bij het zoeken van passend werk.

Zou u een coaching traject van ADXpert bij andere mensen aanbevelen?

Zeker, ADXpert heeft verstand van zaken en ze helpen je stap voor stap. Er worden tijdens het traject veel acties ondernomen en alles moet worden vastgelegd. Het is fijn dat ADXpert de werkgever in dat proces ontzorgt. Daarnaast had ik een goede klik met mijn coach. Ze was erg invoelend en empathisch maar wel sturend om stappen te blijven zetten in de goede richting. De begeleiding van de bedrijfsarts en coach was zeer positief. Ik kan een coaching traject bij ADXpert iedereen aanbevelen.