Kennisbank

Als arbeidskundig expertisecentrum is het op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen enorm belangrijk.

We willen die kennis graag gebruiken om u en uw organisatie te helpen. Om die reden delen wij onze kennis en ervaring.

Compensatie Transitievergoeding: Wet Arbeidsmarkt in Balans 2020

4w5a06882_1_20211229_141353
Vraag

Wat is er veranderd sinds de Wet Arbeidsmarkt in Balans 2020?

Sinds 1 januari 2020 zijn door het instellen van de Wet Arbeidsmarkt in Balans de regels rondom arbeidscontracten en ontslag veranderd. Wanneer een werknemer minstens twee jaar in dienst was en onvrijwillig is ontslagen, was u als werkgever bij ontslag verplicht tot het betalen van een transitievergoeding. Dit gaat veranderen gezien vanaf 1 januari 2020 een werknemer vanaf de eerste werkdag recht heeft op een transitievergoeding, zelfs als oproepkracht.

Daarnaast neemt de overheid voor werkgevers de drempels weg voor het beƫindigen van zogeheten slapende dienstverbanden en er komt een compensatie voor in het verleden betaalde transitievergoedingen. De Wet Compensatie Transitievergoeding is tot stand gekomen, om de nadelige gevolgen van het slapend houden van een dienstverband voor zowel de werkgever als werknemer weg te nemen.

U kunt voor deze transitievergoeding compensatie ontvangen vanaf 1 april 2020, wanneer een werknemer door langdurige arbeidsongeschiktheid is ontslagen en u een transitievergoeding heeft uitbetaald. Door de Wet Compensatie Transitievergoeding krijgt u namelijk de betaalde transitievergoeding gecompenseerd. Daar staat tegenover dat u als werkgever een. De compensatieregeling werkt terug tot en met 1 juli 2015. Dit betekent dat u ook een vergoeding krijgt voor de transitievergoeding die hij heeft betaald als de arbeidsovereenkomst op of na 1 juli 2015 is geƫindigd.

Wij kunnen helpen

Om uw compensatie niet mis te lopen, hebben onze experts een aantal tips voor u op een rijtje gezet. Alle antwoorden op uw overige vragen, vindt u in ons zorgvuldig opgestelde dossier over Compensatie Transitievergoeding.

Vanaf 1 april 2020 is deze compensatie aan te vragen voor de in het verleden betaalde transitievergoedingen. Dit vergt tijd en administratieve- en technische inspanning, waar u waarschijnlijk niet op zit te wachten. 

ADXpert helpt u daarom graag bij de aanvraag van deze compensatie voor de transitievergoedingen, die u ten onrechte zelf betaald hebt.


Waarom ADXpert?

  • Onze experts ontzorgen u graag
  • Wij helpen u met het gemakkelijk terugverdienen van uw geld
  • Wij geven deskundig advies

Wacht niet langer. Neem contact op met ADXpert voor een vrijblijvend gesprek of vraag direct een offerte aan. 

U heeft recht op compensatie

Maak gebruik van uw recht en vraag uw geld terug.

Regel het meteen