Kennisbank

Als arbeidskundig expertisecentrum is het op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen enorm belangrijk.

We willen die kennis graag gebruiken om u en uw organisatie te helpen. Om die reden delen wij onze kennis en ervaring.

Kennisbank

Verplicht vakantiebestemming doorgeven aan werkgever?

4w5a9201_1_20200406_091143

Waar zijn uw werknemers op vakantie geweest? Het is fijn als u, als een werkgever, interesse toont en daarmee weet wat er speelt bij uw werknemers. Toch is het niet verplicht voor uw werknemer om te vertellen wat de bestemming is (geweest) van de vakantie, ook niet ten tijde van COVID-19.

Als werkgever wilt u een veilige werkplek bieden en soms kan de vraag naar de vakantiebestemming voortkomen uit zorgen over de gezondheid en veiligheid op de werkvloer. Hoewel u naar de vakantiebestemming mag vragen, is een werknemer niet verplicht om te antwoorden. 

Wat zegt de wet?

De wet is duidelijk: een werkgever mag niet vragen naar gezondheidsinformatie. Het advies aan u, als werkgever, is om in de gaten te houden of er werknemers zijn die hun vakantiebestemming niet willen delen. Een werknemer die hoest, niest of andere milde klachten heeft, kan om deze reden door u naar huis worden gestuurd tijdens de corona pandemie. In tegenstelling tot de werkgever, mag uw bedrijfsarts wel vragen naar de gezondheid van de werknemer.

Werknemers hebben de verantwoordelijkheid om eerlijk te zijn over situaties die de werkplek kunnen beïnvloeden. Indien een werknemer bewust een risico heeft genomen dat de veiligheid op de werkplek kan beïnvloeden, moeten hierover duidelijke afspraken worden gemaakt tussen werkgever en werknemer. 

Meer weten over corona en vakanties? Lees ook: Vakantiedagen terug na annulering.