Kennisbank

Als arbeidskundig expertisecentrum is het op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen enorm belangrijk.

We willen die kennis graag gebruiken om u en uw organisatie te helpen. Om die reden delen wij onze kennis en ervaring.

Kennisbank

Outplacement expert: oplossingsgericht aan het werk

4W5A9539-min

Steeds vaker wordt bij Outplacementtrajecten gewerkt volgens de methodiek van de Oplossingsgerichte Benadering (Solution Focused Approach). Denken en werken volgens het oplossingsgerichte model ontstond eind vorige eeuw in de VS binnen de psychiatrie. Behandelaars begrepen dat je het probleem niet hoeft uit te diepen om progressie te bereiken. Sinds ze rondom 2000 in ons land werd geïntroduceerd, wordt de oplossingsgerichte benadering steeds vaker toegepast op allerlei andere terreinen: management, organisatiekunde, onderwijs en coaching

De kracht van deze aanpak is dat ze enerzijds krachtig ondersteunt en anderzijds het eigenaarschap laat liggen waar het hoort: bij de cliënt of de kandidaat . Zeker bij Outplacement is dat belangrijk. De kandidaat is expert over zijn of haar eigen leven en gewenste toekomst. Wij werken vanaf de start met deze methode. Bij outplacementtrajecten volgens de oplossingsgerichte benadering formuleert de kandidaat niet alleen wat hij wil bereiken, maar ontdekt hij ook wat voor hem werkt om vooruitgang te boeken. De kandidaat krijgt een nieuw inzicht in zijn eigen kracht en toegevoegde waarde. Door aan de slag te gaan met de bouwstenen “zelfanalyse”, “zelfkiezen”, “zelfpresentatie” en “zelfsturen” wordt er oplossingsgericht gewerkt aan werk!

Waarom kiezen voor oplossingsgerichte outplacement?

Oplossingsgericht werken is een heel pragmatische manier van werken voor mensen van alle leeftijden en denkniveaus. Het richt zich op wat werkt. Juist het praten over kleine succesvolle momenten helpt kandidaten te groeien in zelfvertrouwen. En zelfvertrouwen is essentieel als je op zoek bent naar een volgende stap in je carrière.

Door te werken volgens deze methodiek wordt de focus verschoven van het uitdiepen van problemen naar het identificeren en versterken van positieve aspecten en mogelijkheden. 

Bij ADXpert begrijpen we de waarde van een oplossingsgerichte aanpak in outplacement. Benieuwd naar onze outplacement dienstverlening? Bekijk onze pagina over outplacement, of neem contact met ons op. 


Neem contact met ons op