Kennisbank

Als arbeidskundig expertisecentrum is het op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen enorm belangrijk.

We willen die kennis graag gebruiken om u en uw organisatie te helpen. Om die reden delen wij onze kennis en ervaring.

Kennisbank

Oplossingsgericht werken aan werk

4W5A04801

Bij outplacementtrajecten wordt steeds vaker gewerkt met de methodiek van de Oplossingsgerichte Benadering. Denken en werken volgens dit model ontstond eind vorige eeuw in de VS. Sinds 2000 wordt deze methode steeds vaker toegepast in management, organisatiekunde, onderwijs en coaching.

De kracht van deze aanpak is dat ze enerzijds krachtig ondersteunt en anderzijds het eigenaarschap laat liggen waar het hoort: bij de cliënt of de kandidaat. Zeker bij Outplacement is dat belangrijk. De kandidaat is expert over zijn of haar eigen leven en gewenste toekomst. Wij werken vanaf de start met deze methode. Bij outplacementtrajecten volgens de oplossingsgerichte benadering formuleert de kandidaat niet alleen wat hij wil bereiken, maar ontdekt hij ook wat voor hem werkt om vooruitgang te boeken. De kandidaat krijgt nieuw inzicht in zijn eigen kracht en toegevoegde waarde. Door aan de slag te gaan met de bouwstenen 'zelfanalyse', 'zelfkiezen', 'zelfpresentatie' en 'zelfsturen' wordt er oplossingsgericht gewerkt aan werk!

Waarom kiezen voor oplossingsgerichte outplacement?

Oplossingsgericht werken is een heel pragmatische manier van werken voor mensen van alle leeftijden en denkniveau’s. Het richt zich op wat werkt. Juist het praten over kleine succesvolle momenten helpt kandidaten te groeien in zelfvertrouwen. En zelfvertrouwen is essentieel als je op zoek bent naar een volgende stap in je carrière.