Kennisbank

Als arbeidskundig expertisecentrum is het op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen enorm belangrijk.

We willen die kennis graag gebruiken om u en uw organisatie te helpen. Om die reden delen wij onze kennis en ervaring.

Kennisbank

Ik ben ADXpert voor jou | Antwan Tuintotaal

AntonMarco

‘De laatste keer dat ik Marco op zijn nieuwe werkplek bezocht, straalde hij!’ Het kan erg moeilijk zijn om na een ongeluk weer te gaan werken. Zeker als terugkeren naar de oude functie geen optie is. Een letselschadetraject kan steun bieden in de zoektocht naar nieuw, passend werk. Dit is het succesverhaal van Marco die, na een ongeluk, inmiddels al zes maanden bij Antwan Tuintotaal werkt.

Wie zijn jullie?

Anton: ‘Ik ben Anton Visser, oprichter en eigenaar van Antwan Tuintotaal. Wij zijn een hoveniersbedrijf en dit jaar bestaan we 20 jaar. Ik zeg altijd: we zijn buitengewoon goed. We houden ons bezig met aanleg en onderhoud van tuinen, maar voornamelijk aanleg. Als werkgever ben ik voorstander van een gezellige en veilige werkplek, die ook inspirerend is voor medewerkers. Sommige werknemers zijn al 20 jaar in dienst. We hebben ook een aantal mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst, dit vinden wij belangrijk. Komend jaar gaan we verhuizen, hier zijn we uit ons jasje gegroeid. Hopelijk maakt dit verdere ontwikkeling mogelijk.

Marco: Ik ben Marco en ik werk hier als magazijnbediende. Drie jaar geleden heb ik een ongeluk gehad waardoor ik hersenletsel heb opgelopen. Wat ik kan, dat doe ik allemaal. Mijn start hier was als werkervaringsplek maar ik werk hier nu inmiddels zes maanden.

Anton: Hij is erg enthousiast begonnen met drie uur per dag werken. Binnen twee weken werkte hij hier vijf dagen. Dat bleek later iets te veel dus werkt hij nu 20 uur.

Marco: Ik heb hier een vaste routine. Ik geef water, ik ruim het afval op en ik maak het magazijn schoon. Af en toe ga ik mee met een klus.

Waarom hebben jullie voor ADXpert gekozen?

Anton: Ik heb niet zozeer voor jullie gekozen. Ik kende Cees Willem Dam al. Jullie aanbod was prijstechnisch interessant en het is makkelijk schakelen. Er zijn korte lijntjes. Ook snapt Cees Willem hoe je als ondernemer werkt en dat is voor mij heel waardevol.

Wat is jullie persoonlijke ervaring bij het werken met ADXpert?

‘De begeleiding van Cees Willem is goed en Carola Aberson is heel erg betrokken. De samenwerking is een succes. Marco is heel vrolijk; hij komt binnen met een lach en gaat weg met een lach. Als er wat is geeft hij het aan en iedereen is op de hoogte van de situatie. Hij heeft zelfs zijn heftruckcertificaat gehaald.

Welke rol heeft de coaching gespeeld in het traject?

Marco geeft antwoord: ‘We hebben uitgezocht wat ik nog wel kon doen. We hebben heel veel met elkaar gesproken en bekeken wat ik leuk vind. Samen met Carola heb ik gesolliciteerd en ik ben heel goed begeleid. Het traject is nu afgerond maar we hebben nog steeds contact. Als er wat is, kan ik contact opnemen.’

Stel dat je ADXpert aan anderen moet aanbevelen, welke argumenten zou je dan gebruiken?

Anton: ‘ADXpert is een no-nonsense bedrijf. Jullie hebben alle know how en kennis en huis.

Marco vult aan: ‘Cees Willem is met mij meegegaan naar het UWV. Dat heeft me erg geholpen. Zelf heb je die deskundigheid en ervaring niet, dus dit was heel fijn.’

Carola vult nog aan:

Vanuit mijn rol als loopbaancoach heb ik Marco mogen begeleiden vanuit een letselschadetraject. Samen met hem heb ik in het begin vooral gezocht naar zijn nieuwe perspectief: zijn loopbaan veranderde namelijk drastisch van de één op de andere dag! Wat opviel was Marco's positieve instelling en doorzettingsvermogen. Maar ook de onzekerheid die hij ervoer ten aanzien van de toekomst en zijn eigen kunnen. Desondanks hebben we samen uiteindelijk vele vacatures doorgenomen, sollicitaties verricht en gesprekken gevoerd.

Na een aantal gesprekken met hierbij een afwijzing, werd ik door Cees Willem Dam gewezen op een functie bij Antwan Tuintotaal. Samen met M. heb ik een gesprek gevoerd met Anton Visser, een echte ondernemer met een positieve instelling. Hij keek direct naar Marco's mogelijkheden en voelde zich betrokken bij zijn situatie. Dit resulteerde in een tevreden werkgever én werknemer.

De laatste keer dat ik Marco op zijn nieuwe werkplek bezocht, straalde hij! Ik zag een heel andere persoon dan in het begin van ons traject: dit is wat werk en vertrouwen hebben met een mens doen. Dit geldt uiteraard ook voor mijzelf: ik ben dankbaar dat ik deel mocht uitmaken van dit verhaal en hoop dat het andere mensen inspireert om te kijken naar hún eigen mogelijkheden.

Anton Visser (links) en Marco (rechts)

AntonMarco