Faciliteren Eigen Risico Ziektewet (ERD Ziektewet)

Steeds meer werkgevers kiezen voor eigen risicodragerschap Ziektewet, afgekort ERD ZW. Ze nemen afscheid van het UWV. Dat is goed te begrijpen. Door ERD Ziektewet te worden, besparen veel werkgevers jaarlijks een flink bedrag. ADXpert is uw perfecte partner in dit traject.

Ziektewet kan 10 jaar lang WGA-schade veroorzaken

Als uw ex-werknemer met een Ziektewetuitkering in de Ziektewet blijft, volgt na twee jaar ziekte een WIA-beoordeling. De WIA-uitkering van uw ex-werknemer schuift het UWV ongevraagd op uw bordje. Deze WGA-schade als gevolg van de Ziektewet, gaat u veel geld kosten. Het kan zomaar oplopen tot boven de 200.000 euro.

Waarom is Eigen Risicodragerschap Ziektewet slim?

ERD Ziektewet worden betekent: de regie nemen over uw eigen geld. Nu wordt u via de Werkhervattingskasbeschikking (Whk) pas achteraf geconfronteerd met deze Ziektewetpremie. De hoogte van de premie in de Werkhervattingskasbeschikking is gebaseerd op Ziektewetuitkeringen die uw ex-werknemers de achterliggende twee jaar hebben ontvangen. U betaalt wel de boete, maar staat voor een voldongen feit. U kunt niets meer doen. Alleen betalen. Dat wordt volledig anders als u besluit zelf de regie op de Ziektewet te gaan nemen.

Voordelen van Eigen Risico Ziektewet

Onderzoek onder werkgevers die zelf de Ziektewet uitvoeren laat het volgende zien:

  • Het aantal ex-werknemers dat een Ziektewetuitkering aanvraagt is 40% lager
  • De periode waarin ex-werknemers een Ziektewetuitkering ontvangen is 50% korter

Hoe komt dit? Ex-werknemers ervaren geen drempel om een Ziektewetuitkering bij het UWV aan te vragen. Die drempel is er wel als ze bij de ex-werkgever aan moeten kloppen voor de Ziektewet. Niet het UWV, maar uw gespecialiseerde bedrijfsarts zal bepalen of de ex-werknemer recht heeft op de Ziektewet.
Daarnaast zult u uw ex-werknemers veel intensiever laten begeleiden dan het UWV. Er is voor u immers een groot financieel belang. U kunt als eigenrisicodrager ZW veel geld besparen.

ADXpert ondersteunt werkgevers bij zelf uitvoeren van de Ziektewet

Als u eigen risicodrager ZW wordt, neemt onze afdeling ZiektewetExpert het hele proces van u over. We zorgen voor een adequate en effectieve begeleiding van uw ex-werknemer, zodat die geen maand langer dan nodig op uw kosten drukt. We ontzorgen u volledig. En houden u op de hoogte.

ADXpert werkt volledig transparant. Geen versluierde dossierprijzen en hoge aansluitkosten, maar een heldere doorberekening van uitgevoerde activiteiten. We komen het graag met u doorspreken. Bel of mail!

Een vrijblijvende offerte aanvragen

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Vraag een vrijblijvende offerte aan.

Vraag een offerte aan

Wij staan voor u klaar!

Ons team van specialisten staat voor u klaar! U kunt ons telefonisch bereiken op 085 - 27 33 409 of ga naar contact en maak gebruik van ons contactformulier.

Wij werken o.a. voor:

Daka
CBT Rijnmond
Antwan Hoveniersbedrijf
HNG-Groep
De Jong
RSG Ter Apel
SMO
IV-Groep
FRENOFLEX

© 2016 - ADXPERT Arbeidskundig Expertisecentrum | Privacybeleid