Kennisbank

Als arbeidskundig expertisecentrum is het op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen enorm belangrijk.

We willen die kennis graag gebruiken om u en uw organisatie te helpen. Om die reden delen wij onze kennis en ervaring.

Training WIA

Begeleiding, Bezwaar & Beroep

adxpertbewerkt-8_10_20221208_152743

Versterk je kennis over WIA-begeleiding en bezwaarprocedures bij het UWV

Voel je de druk van de complexe wereld van WIA-begeleiding en bezwaarprocedures bij het UWV? Je bent niet alleen. Het is begrijpelijk dat deze processen vragen en onzekerheden oproepen.

Met deze training willen we dan ook het belang van WIA-management benadrukken. Door effectieve begeleiding kunnen werkgevers niet alleen de financiële impact minimaliseren, maar ook de belangen van hun werknemers behartigen, hen ondersteunen tijdens het re-integratieproces en hun welzijn bevorderen.

Voor wie?

Deze training is geschikt voor iedereen die regelmatig met verzuim te maken heeft vanuit de rol als leidinggevende, verzuimprofessional, P&O- of HR-medewerker.

Wat is uniek aan de training WIA? 

We staan klaar om jou te begeleiden naar beter verzuimbeheer en hebben deze training door onze kennis en vaardigheden speciaal voor jou ontwikkeld. De training is interactief, deelnemers worden uitgenodigd te reageren met vragen, cases en praktijkervaringen.

Waar ga je mee naar huis? 

Na deze training beschikken deelnemers over:

 • Theoretische kennis van de Wet WIA;
 • Kennis van de financiële consequenties van deze wet voor de werkgever en de werknemer;
 • Begrip inzake het belang van WIA-begeleiding en bezwaar en beroep (B&B);
 • Kennis van de procesgang inzake B&B en de werkwijze van het UWV.

Programma

 • Wet WIA: Theoretisch kader, WGA, IVA, financiële aspecten, verantwoordelijkheden werkgever/werknemer, noodzaak voor bezwaar en beroep (B&B); 
 • Procesgang B&B: Termijnen, rol werkgever/werknemer, privaat/ERD; 
 • WIA-begeleiding: Verantwoordelijkheden, belang B&B voor begeleiding; 
 • Dossierbesprekingen: We bespreken een aantal dossiers, hiermee wordt de relevantie van de besproken theorie benadrukt en wordt het belang van B&B en actieve WIA-begeleiding aangetoond.

Wat betekent het als je deze training niet volgt? 

Hier zijn enkele potentiële uitdagingen die kunnen ontstaan wanneer je besluit om deze training niet te volgen:

 • Onduidelijkheid in de WIA-begeleiding: WIA-begeleiding neemt een aanzienlijk deel van je werklast in beslag. Zonder de nodige training loop je het risico om niet volledig voorbereid te zijn op de complexe processen en vereisten die gepaard gaan met het begeleiden van werknemers door het WIA-traject.
 • Gebrek aan begrip van juridische procedures: Het UWV hanteert specifieke procedures en regelgeving met betrekking tot bezwaarprocedures. Zonder training loop je het risico onzeker te zijn over hoe je moet omgaan met juridische aspecten, wat kan leiden tot vertragingen en ongunstige uitkomsten voor zowel werknemers als werkgevers.
 • Financiële risico's en verlies van productiviteit: Onjuiste beslissingen of het niet adequaat reageren op UWV-besluiten kan leiden tot financiële consequenties voor werkgevers, zoals verhoogde kosten en verlies van productiviteit. Zonder deelname aan deze training loop je het risico om niet te begrijpen hoe je deze risico's kunt beheersen en minimaliseren.

Waar en wanneer? 

We bieden een inspirerende omgeving waarin je even helemaal uit de dagelijkse routine stapt. De training zal plaatsvinden in de Veldschuur te Ridderkerk.

Tijden: 10.00 - 16.00 uur

Data:

 • 15 oktober 2024 - De Veldschuur (Ridderkerk)
 • 12 november 2024 - De Veldschuur (Ridderkerk)

Investeer in jezelf en je  carrière

Aarzel niet langer en maak gebruik van deze unieke kans om je vaardigheden in het omgaan met psychisch verzuim bij te werken. Schrijf je nu via onderstaand formulier in. Samen bouwen we aan een gezonde en productieve werkomgeving!

Meld je aan!

€ 795,-

Maak gebruik van deze unieke kans om je kennis over de WIA te versterken.

Aanmelden

Trainer

Rob Bakkenes

Aanmelden voor de training

WIA

Succesvol verstuurd

Dankjewel voor je aanmelding, er is een mail ter bevestiging gestuurt naar je inbox.

Na het verzenden van dit formulier ontvangt u per e-mail een bevestiging van uw aanmelding. Hoe wij met uw gegevens omgaan, leest u in ons privacyreglement.