Kennisbank

Als arbeidskundig expertisecentrum is het op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen enorm belangrijk.

We willen die kennis graag gebruiken om u en uw organisatie te helpen. Om die reden delen wij onze kennis en ervaring.

Training uitdagingen in verzuimmanagement

Tips & Tricks en Bezwaar & Beroep UWV en de uitdagende zieke werknemer

adxpertbewerkt-8_10_20221208_152743

Leer effectief omgaan met uitdagingen in verzuimmanagement en vergroot je professionele vaardigheden! 

Als verzuimprofessional sta je voor de taak om adequaat te reageren op diverse uitdagingen binnen verzuimmanagement. Van het omgaan met bezwaarprocedures tegen het UWV tot het hanteren van complexe situaties rondom zieke werknemers, het vereist een combinatie van kennis, vaardigheden en strategieën.

In de eerste 8 maanden van 2023 heeft het UWV te maken gehad met ruim 46.000 bezwaarzaken en bijna 6.000 beroepszaken. Bijna iedere HR-businesspartner, casemanager, P&O-adviseur en jurist heeft ervaring met een bezwaar- en beroepszaak tegen het UWV. Je bent het niet eens met een beslissing van het UWV. Wat dan? Hoe pak je dat aan met en serieuze kans op succes? Tijdens het ochtendprogramma van de training neemt Ed Spiering je mee in alle trips & tricks, bezwaar & beroep tegen het UWV en voorziet hij je van waardevolle handvatten.

Een werknemer meldt zich ziek na een conflict op het werk, er vinden frequente ziekmeldingen op specifieke dagen plaats of een werknemer meldt zich ziek op een dag waar hij op een eerder moment geen verlof voor kreeg. Zijn dit herkenbare scenario's voor u en wilt u leren omgaan met de uitdagende situaties rondom de zieke werknemer? Leer tijdens het middagdeel van de training van advocaat arbeidsrecht en gezondheidsrecht, mr. Pascal Willems, hoe effectief om te gaan met uitdagende situaties rondom zieke werknemers, inclusief praktische voorbeelden en strategieën om deze situaties succesvol aan te pakken.

Voor wie?

Deze training is geschikt voor iedereen die regelmatig met verzuim te maken heeft vanuit de rol als leidinggevende, verzuimprofessional, P&O- of HR-medewerker.

Wat is uniek aan de training WIA? 

We staan klaar om jou te begeleiden naar beter verzuimbeheer en hebben deze training door onze kennis en vaardigheden speciaal voor jou ontwikkeld. Deze training biedt een unieke gelegenheid om inzichten te verkrijgen van ervaren experts op het gebied van arbeidsrecht, sociale zekerheid, gezondheidsrecht en privacy recht.

Waar ga je mee naar huis? 

  • Dieper inzicht in het proces van bezwaar- en beroepsprocedures bij het UWV;
  • De vaardigheden om effectieve bezwaarschriften op te stellen en beschikkingen van het UWV te begrijpen. 
  • Praktische strategieën en tips voor het omgaan met diverse uitdagende situaties rondom zieke medewerkers.
  • Kennis over de rechten en plichten van werkgevers in verschillende scenario's van ziekteverzuim. 

Wat betekent het als je deze training niet volgt? 

Ziekteverzuim kan een complex en uitdagend aspect van het werk zijn. Dit zijn enkele uitdagingen die kunnen ontstaan wanneer je besluit om deze training niet te volgen.

  • Onzekerheid in het omgaan met bezwaar- en beroepsprocedures tegen beslissingen van het UWV kan leiden tot vertraagde reactietijden.
  • Gebrek aan begrip over het proces van bezwaar- en beroepsprocedures kan resulteren in ineffectieve bezwaarschriften en verlies van kansen om beslissingen van het UWV aan te vechten.
  • Niet effectief omgaan met uitdagende situaties rondom zieke werknemers kan leiden tot langdurig verzuim, verlies van productiviteit, hoge verzuimkosten en negatieve impact op de werksfeer en werksituatie

Waar en wanneer? 

We bieden een inspirerende omgeving waarin je even helemaal uit de dagelijkse routine stapt. De training zal plaatsvinden in de Veldschuur te Ridderkerk.

Tijden: 09.00 - 16.15

Data:

  • 11 december 2024 - De Veldschuur (Ridderkerk)

Investeer in je zelf en je carrière.

Aarzel niet langer en maak gebruik van deze unieke kans om je vaardigheden in het omgaan met psychisch verzuim bij te werken. Schrijf je nu via onderstaand formulier in. Samen bouwen we aan een gezonde en productieve werkomgeving!

Meld je aan!

€ 795,-

Maak gebruik van deze unieke kans om je kennis over de uitdagingen in verzuimmanagement te versterken.

Aanmelden

Trainer

Mr. Drs. Ed Spiering is werkgeversadviseur en ervaren jurist sociale zekerheid met uitgebreide expertise op het gebied van eigenrisicodragerschap voor Ziektewet en WGA en schadebeheersing voor werkgevers. Hij is gespecialiseerd in bezwaar- en beroepszaken in het kader van de Ziektewet en de Wet WIA.

Ed Spiering

Jurist

Team Arbo

Mr. Pascal Willems is advocaat met uitgebreide expertise en specialisatie in arbeidsrecht, gezondheidsrecht, arbeidsongeschiktheid, sociaal zekerheidsrecht, privacy recht. In zijn dagelijkse praktijk staat Pascal werkgevers bij in lastige verzuimkwesties maar begeleid hij ook arbodienstverleners, bedrijfsartsen en arbeidsdeskundigen in hun dagelijkse prak…

Pascal Willems

Aanmelden voor de training

Uitdagingen in verzuimmanagement

Succesvol verstuurd

Dankjewel voor je aanmelding, er is een mail ter bevestiging gestuurt naar je inbox.

Na het verzenden van dit formulier ontvangt u per e-mail een bevestiging van uw aanmelding. Hoe wij met uw gegevens omgaan, leest u in ons privacyreglement.