Wat is de Talenten Motivatie Analyse (TMA)?

De Talenten Motivatie Analyse (TMA) gaat uit van het principe dat een werknemer het beste op zijn plek is als hij of zij werkzaamheden uitvoert, die het dichtste bij zijn aard liggen. De gedachte van de TMA is dat de werknemer in een functie die aansluit op zijn persoonlijkheid en competenties niet alleen de hoogste motivatie heeft, maar tevens het meest effectief en succesvol kan werken.

Uitvoeren Talenten Motivatie Analayse (TMA)

Met behulp van een Talenten Motivatie Analyse (TMA) kunnen wij talenten en drijfveren van de werknemer in kaart brengen. De werknemer kan de Talenten Motivatie Analyse eerst zelfstandig online uitvoeren. De tijdsduur van de TMA bedraagt ongeveer anderhalf uur, waarbij 22 drijfveren en 44 talenten bevraagd worden aan de hand van stellingen en gedragsitems. De werknemer kiest steeds het antwoord dat het meest op hem of haar van toepassing is (er zijn dus geen foute antwoorden). Naast de drijfveren en talenten komen ook de competenties van de werknemer en de mate waarin deze verder te ontwikkelen zijn ruim aan bod. De stellingen en items zijn gebaseerd op verschillende vaardigheden en persoonlijke eigenschappen zoals ambitie, besluitvaardigheid, dominantie, inlevingsvermogen, leidinggeven en sociabiliteit. Op die manier worden de voorkeuren die de werknemer heeft duidelijk vertaald naar motivatie en talenten die op hun beurt weer grotendeels het gedrag van een werknemer bepalen.

Rapportage TMA

Nadat de werknemer de test heeft gemaakt, ontvangt hij of zij een rapportage van de TMA. Deze rapportage wordt besproken met onze TMA professional. Dit gesprek duurt gemiddeld zo’n anderhalf uur. Met behulp van de analyse kunnen we samen kwaliteiten en valkuilen verder verkennen. De resultaten van de analyse bespreken we uitvoerig met de werknemer waarbij we ook navragen in hoeverre de werknemer zich herkent in de resultaten. Met de TMA krijgt de werknemer meer zelfinzicht en kennis over zijn competenties en persoonlijkheid. Op basis van de analyse streven we er bij ADXpert naar om verdere ontwikkeling en gedragsverandering van de werknemer te stimuleren en huidige krachten te benutten.

Hoe gebruikt ADXpert de Talenten Motivatie Analyse?

ADXpert gebruikt de Talenten Motivatie Analyse succesvol in diverse settingen. Zo kan de TMA ingezet worden bij beroeps- en loopbaanvraagstukken, gericht op ontwikkeling en/of verandering. Dit kan bijvoorbeeld zijn tijdens een outplacement traject, waarbij werknemers middels de TMA kunnen ontdekken welke talenten zij hebben en waar deze het beste tot hun recht kunnen komen. Eveneens kan de TMA een instrument zijn wat ingezet wordt tijdens ontwikkelvraagstukken. Zo kan tijdens re-integratie gekeken worden of omscholing duurzaam lijkt. Werknemers geven over de TMA terug dat zij door middel van deze analyse:

  • Focus (terug)krijgen op hun kwaliteiten.
  • Zicht hebben op welke capaciteiten zij duurzaam kunnen benutten dan wel verder ontwikkelen.
  • Hun perspectief verbreedt is op de mogelijkheden op de arbeidsmarkt

Wilt u een Talenten Motivatie Analyse laten uitvoeren? Doe dan een beroep op ADXpert. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Een vrijblijvende offerte aanvragen

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Vraag een vrijblijvende offerte aan.

Vraag een offerte aan

Wij staan voor u klaar!

Ons team van specialisten staat voor u klaar! U kunt ons telefonisch bereiken op 085 - 27 33 409 of ga naar contact en maak gebruik van ons contactformulier.

Wij werken o.a. voor:

Daka
CBT Rijnmond
Antwan Hoveniersbedrijf
HNG-Groep
De Jong
RSG Ter Apel
SMO
IV-Groep
FRENOFLEX

© 2016 - ADXPERT Arbeidskundig Expertisecentrum | Privacybeleid