Talent en Motivatie Analyse
Expertise

Het idee van Talent- en Motivatie Analyse (TMA) is om medewerkers in staat te stellen het beste uit zichzelf te halen in functies die passen bij hun persoonlijkheid en capaciteiten. De juiste functie motiveert medewerkers en zorgt voor effectief en succesvol werken. We hebben keer op keer ervaren hoe effectief de TMA kan zijn voor de arbeidsmobiliteit van medewerkers. Met behulp van Talent en Motivatie Analyse (TMA) brengen we talenten en drijfveren van werknemers in kaart. Werknemers voeren zelfstandig online de TMA uit. De duur van de TMA is ongeveer anderhalf uur. In deze periode zijn 22 drijfveren en 44 talenten bevraagd op basis van stellingen en gedragsitems.
Naast drijfveren en talenten komen ook de capaciteiten van medewerkers en de mate waarin die capaciteiten verder kunnen worden ontwikkeld, uitgebreid aan de orde. Deze uitspraken en projecten zijn gebaseerd op verschillende vaardigheden en persoonlijke kenmerken, zoals ambitie, daadkracht, dominantie, empathie, leiderschap en sociale competentie. Op deze manier worden de voorkeuren van medewerkers duidelijk vertaald in motivatie en talent, die op hun beurt het gedrag van medewerkers voor een groot deel bepalen.
Rapportage TMA
Nadat de medewerker de test heeft afgerond, ontvangt hij een rapportage van de TMA. Onze TMA-specialist bespreekt de resultaten uitgebreid met de medewerker tijdens een gesprek van gemiddeld anderhalf uur. Met de analytise van de TMA bespreken ze samen dekwaliteiten en valkuilen. Medewerkers leren zichzelf beter kennen en begrijpen hun vaardigheden en persoonlijkheid beter. Op basis van deze analyses streven we bij ADXpert ernaar om de verdere groei en gedragsverandering van medewerkers te stimuleren en te profiteren van de huidige krachten.
Hoe gebruikt ADXpert de Talent en Motivatie Analyse?
ADXpert gebruikt TMA met succes in verschillende contexten en settingen. TMA kan bijvoorbeeld worden gebruikt voor beroeps-en loopbaanvraagstukken, voor ontwikkelings- en/of veranderingsdoeleinden. Dit kan bijvoorbeeld in een outplacementtraject zijn, waarbij medewerkers via de TMA leren wat hun talenten zijn en waar ze die het beste kunnen inzetten. TMA is ook een hulpmiddel dat wordt gebruikt in ontwikkelingsvraagstukken. Tijdens het re-integratietraject wordt bekeken of omscholing duurzaam is. Medewerkers melden dat zij door deze TMA-analyse:
• Focus (terug)krijgen op hun kwaliteiten.
• Hun kijk op de mogelijkheden van de arbeidsmarkt is verbreed.
