Steeds vaker wordt bij Outplacementtrajecten gewerkt volgens de methodiek van de Oplossingsgerichte Benadering (Solution Focused Approach). Denken en werken volgens het oplossingsgerichte model ontstond eind vorige eeuw in de VS binnen de psychiatrie. Behandelaars begrepen dat je het probleem niet hoeft uit te diepen om progressie te bereiken. Sinds ze rondom 2000 in ons land werd geïntroduceerd, wordt de oplossingsgerichte benadering steeds vaker toegepast op allerlei andere terreinen: management, organisatiekunde, onderwijs en coaching. De kracht van deze aanpak is dat ze enerzijds krachtig ondersteunt en anderzijds het eigenaarschap laat liggen waar het hoort: bij de cliënt of de kandidaat. Zeker bij Outplacement is dat belangrijk. De kandidaat is expert over zijn of haar eigen leven en gewenste toekomst. Wij werken vanaf de start met deze methode. Bij outplacementtrajecten volgens de oplossingsgerichte benadering formuleert de kandidaat niet alleen wat hij wil bereiken, maar ontdekt hij ook wat voor hem werkt om vooruitgang te boeken. De kandidaat krijgt een nieuw inzicht in zijn eigen kracht en toegevoegde waarde. Door aan de slag te gaan met de bouwstenen “zelfanalyse”, “zelfkiezen”, “zelfpresentatie” en “zelfsturen” wordt er oplossingsgericht gewerkt aan werk!

Waarom kiezen voor oplossingsgerichte outplacement?

Oplossingsgericht werken is een heel pragmatische manier van werken voor mensen van alle leeftijden en denkniveau’s. Het richt zich op wat werkt. Juist het praten over kleine succesvolle momenten helpt kandidaten te groeien in zelfvertrouwen. En zelfvertrouwen is essentieel als je op zoek bent naar een volgende stap in je carrière.

Meer weten over de oplossingsgerichte benadering? Klik hier om de link te openen

Terug naar het overzicht

Een vrijblijvende offerte aanvragen

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Vraag een vrijblijvende offerte aan.

Vraag een offerte aan

Wij staan voor u klaar!

Ons team van specialisten staat voor u klaar! U kunt ons telefonisch bereiken op 085 - 27 33 409 of ga naar contact en maak gebruik van ons contactformulier.

Wij werken o.a. voor:

Daka
CBT Rijnmond
Antwan Hoveniersbedrijf
HNG-Groep
De Jong
RSG Ter Apel
SMO
IV-Groep
FRENOFLEX

© 2016 - ADXPERT Arbeidskundig Expertisecentrum