Het uiteindelijke doel van een tweede spoortraject is een nieuwe, passende werkplek. Maar lang niet altijd wordt dit doel gehaald. Het is voor mensen met beperkingen, die werk zoeken waarin zij geen ervaring en opleiding hebben, niet altijd makkelijk om een passende baan te vinden. Maar zelfs als het uiteindelijke doel niet behaald wordt, is de loopbaancoach van toegevoegde waarde. Wij leggen u graag uit waarom.

 

Rol loopbaancoach
In de begeleiding door de loopbaancoach staat de werknemer centraal, maar is het noodzakelijk om het belang van de werknemer en de werkgever zo goed mogelijk te dienen. De FML en het arbeidsdeskundig onderzoek vormen de start en het uitgangspunt van de begeleiding. Vervolgens wordt in de begeleiding gebouwd aan een vertrouwensband en aan het creëren van toekomstperspectief. Eén of meer werkervaringsplaats(en), vrijwilligerswerk en/of een opleiding kan soms het hoogst haalbare zijn. Daarom is het belangrijk om in het tweede spoor subdoelen te formuleren en zo mogelijkheden te creëren waar mensen verder mee kunnen!

Perspectief door spoor 2
Het tweede spoortraject geeft de werknemer duidelijkheid over zijn of haar situatie. Dat is van enorme toegevoegde waarde. Waar kunnen zij met hun vragen terecht? Wat kunnen zij wel en niet van het UWV en de werkgever verwachten? De coaches van ADXpert motiveren de werknemer en vergroten zijn of haar zelfredzaamheid. Daarnaast besteden zij veel aandacht aan het aanleren van nieuwe vaardigheden en de meest actuele sollicitatietechnieken. De werknemer leert weer doelen te stellen en die ook te bereiken! In tweede spoortrajecten speelt veel. Het is een uitdaging om mensen verder te helpen.

Uw werknemer verdient goede begeleiding in vaak moeilijke omstandigheden. Laat u daarom informeren over een arbeidsdeskundig onderzoek of een tweede spoortraject. U kunt ons bereiken op 085-2733409, of vraag geheel vrijblijvend een offerte aan.

Terug naar het overzicht

Een vrijblijvende offerte aanvragen

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Vraag een vrijblijvende offerte aan.

Vraag een offerte aan

Wij staan voor u klaar!

Ons team van specialisten staat voor u klaar! U kunt ons telefonisch bereiken op 085 - 27 33 409 of ga naar contact en maak gebruik van ons contactformulier.

Wij werken o.a. voor:

Daka
CBT Rijnmond
Antwan Hoveniersbedrijf
HNG-Groep
De Jong
RSG Ter Apel
SMO
IV-Groep
FRENOFLEX

© 2016 - ADXPERT Arbeidskundig Expertisecentrum | Privacybeleid