Per 1 januari 2018 is de regelgeving omtrent premiekortingen gewijzigd. Het loonkostenvoordeel (LKV) is ingegaan als onderdeel van de Wet tegemoetkoming loondomein (Wtl). In ons nieuwsbericht van december 2017 hebt u dat reeds kunnen lezen. In dit artikel wijzen wij u op het overgangsrecht en hoe u ervoor kunt zorgen dat u geen geld laat liggen!

Overgangsrecht
Wellicht hebt u in de achterliggende jaren een SFA-onderzoek uit laten voeren. Mogelijk past u naar aanleiding van dit onderzoek nu nog premiekortingen toe. Voor de betreffende werknemers geldt het overgangsrecht. Via het overgangsrecht vindt omzetting naar het overeenkomstige loonkostenvoordeel plaats. U dient hiervoor wel de onderstaande 3 stappen te volgen:

  • Geef in de aangifte over het laatste aangiftetijdvak van 2017 aan dat u voor de betreffende werknemer premiekorting toepast;
  • Vul in deze aangifte ook het bedrag van de premiekorting in;
  • Geef in de aangifte over 2018 aan dat u het LKV voor de betreffende werknemer wilt aanvragen.

Bent u toch vergeten om in het laatste aangiftetijdvak 2017 aan te geven dat u premiekorting toepast? Dan kunt u tot uiterlijk 1 mei 2018 een correctiebericht bij de Belastingdienst indienen. Correctieberichten ná 1 mei 2018 worden niet meer verwerkt voor deze overgangsregeling. Weet u niet meer welke werknemers het betreft? Neem dan contact met ons op. Wellicht hebben wij deze informatie voor u beschikbaar.

Geen mogelijkheid van terugwerkende kracht
Het overgangsrecht is ook belangrijk als u nog géén SFA-onderzoek hebt laten uitvoeren. Er is namelijk geen mogelijkheid van terugwerkende kracht opgenomen in de Wet tegemoetkoming loondomein. We illustreren dit met onderstaand voorbeeld.

Voorbeeld
Per 1 april 2017 neemt u een 57-jarige werknemer in dienst. Na 1 mei 2018 komt u erachter dat werknemer uit een uitkering komt. U had voor hem van 1 april 2017 tot en met 31 maart 2020 een premiekorting van € 18.750,– kunnen toepassen. Helaas kunt u voor hem geen gebruik meer maken van het overgangsrecht. Dat betekent dat u de korting slechts kunt toepassen tot 31 december 2017. U loopt hierdoor € 13.500,– mis.

Wilt u bovenstaande misser voorkomen? Laat ons dan vóór 1 mei 2018 een SFA-onderzoek uitvoeren! Dit onderzoek doen wij op basis van no cure, no pay. Neem contact op met één van onze SFA-juristen voor meer informatie.

Terug naar het overzicht

Een vrijblijvende offerte aanvragen

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Vraag een vrijblijvende offerte aan.

Vraag een offerte aan

Wij staan voor u klaar!

Ons team van specialisten staat voor u klaar! U kunt ons telefonisch bereiken op 085 - 27 33 409 of ga naar contact en maak gebruik van ons contactformulier.

Wij werken o.a. voor:

Daka
CBT Rijnmond
Antwan Hoveniersbedrijf
HNG-Groep
De Jong
RSG Ter Apel
SMO
IV-Groep
FRENOFLEX

© 2016 - ADXPERT Arbeidskundig Expertisecentrum | Privacybeleid