Kennisbank

Als arbeidskundig expertisecentrum is het op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen enorm belangrijk.

We willen die kennis graag gebruiken om u en uw organisatie te helpen. Om die reden delen wij onze kennis en ervaring.

Kennisbank

Week van de Vitaliteit | ADXpert

4w5a0602_1_20211229_145315

Vitaliteit is een belangrijke factor in het voorkomen van verzuim. Vitale medewerkers zijn essentieel voor het functioneren van je bedrijf. Maar hoe hou je je werknemers fit en gezond? Is daar een succesformule voor? Wij geloven van wel en laten je deze week graag zien wat je kunt doen om jouw werknemers vitaal te houden. 

Workshops

In de week van 19 t/m 25 september bieden onze experts volledig vrijblijvend en kosteloos een kort webinar aan waar je vragen worden beantwoord en je meer informatie krijgt over uiteenlopende onderwerpen: van stress tot duurzame inzetbaarheid en van veilig werken tot bewegen op de werkvloer. Heb je een vraag over een ander onderwerp? Neem dan contact met ons op via info@adxpert.nl.

19 september 10:00  – PMO/PAGO (Stephan Huizer, manueeltherapeut)

20 september 10:00 – Bewegen op het werk (Greet van Gemert, bedrijfsfysiotherapeut)

21 september 10:00 – Duurzame inzetbaarheid (Ilona van der Zwan, casemanager)


PMO/PAGO

Het is ontzettend belangrijk om zorg te dragen voor je werknemers. Daar hoort ook preventie bij. Hieraan kan het uitvoeren van een PMO (Preventief Medisch Onderzoek) een grote bijdrage leveren. Ook een PAGO (periodiek arbeidsgezondheidskundig onderzoek) kan hierin een rol spelen. Een PMO is bedoeld voor meer dan alleen gezondheidsrisico's op het werk, maar bekijkt de hele gezondheid van werknemers. Dit onderwerp zal Stephan Huizer, manueeltherapeut, behandelen op 19 september van 10:00-10:30. Heb je vragen vooraf? Deze kun je invullen in het aanmeldformulier.

Bewegen op het werk

Bewegen is gezond. Dat is algemeen bekend. Maar hoe kom je aan de nodige beweging als je een kantoorbaan hebt? Er zijn een aantal simpele oplossingen om voldoende te bewegen, zoals een lunchwandeling, zelf koffie halen of een zit-sta bureau. Maar het is ook belangrijk om je werknemers te stimuleren om meer te bewegen. Geef daarin dan ook het goede voorbeeld want goed voorbeeld doet volgen.

Hoe je dat kunt implementeren in je bedrijf, legt bedrijfsfysiotherapeut Greet van Gemert uit op 20 september van 10:00-10:30. Heb je vragen vooraf? Deze kun je invullen in het aanmeldformulier.

Duurzame inzetbaarheid

Gezonde en gelukkige werknemers tot aan het pensioen: wie wil dat nu niet? Duurzame inzetbaarheid heeft als doel om dit te bereiken. Het levert niet alleen voordelen op voor werknemers maar ook voor werkgevers en indirect voor de maatschappij. Voordelen voor werkgevers zijn bijvoorbeeld hogere arbeidsproductiviteit, minder ziektekosten en -verzuim en hoger kennisniveau van medewerkers.

De focus van duurzame inzetbaarheid verschilt per organisatie en sector. In de bouw gaat het veel meer om fysieke belasting en veilig werken, terwijl het in de zorg meer draait om mentale gezondheid. Er zijn een aantal manieren om duurzame inzetbaarheid te realiseren en te vergroten. Denk hierbij aan bijscholing of cursussen, vinden van passend werk voor deels arbeidsongeschikte mensen of maatregelen voor veilig en gezond werken.

Op 21 september van 10:00-10:30 vertelt Ilona van der Zwan, casemanager bij ADXpert, meer over duurzame inzetbaarheid en hoe je het praktisch kunt inbedden in je organisatie. Heb je vragen vooraf? Deze kun je invullen in het aanmeldformulier.

In de Vitaliteitsweek ontvang je van ons een nieuwsbrief met een kleine challenge voor iedere dag van de Vitaliteitsweek om alleen of met je collega's te doen in het kader van Vitaliteit. Wil je deze nieuwsbrief ontvangen? Geef dit dan aan in onderstaand formulier.

Inschrijven voor de workshops kan via onderstaand formulier.

Succesvol verstuurd

We nemen zo snel mogelijk contact met je op.