Kennisbank

Als arbeidskundig expertisecentrum is het op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen enorm belangrijk.

We willen die kennis graag gebruiken om u en uw organisatie te helpen. Om die reden delen wij onze kennis en ervaring.

Kennisbank

Uitzend-alert! | Webinar

Special voor uitzendbureaus.

Wees alert. Voor u het weet krijgt u opnieuw een nieuwe verantwoordelijkheid op uw bordje bij uitval en ziekte. Het UWV suggereert dat een uitzendbureau verplicht is om zijn hele orderportefeuille uit te kammen op passend werk. Dat betekent nogal wat. U moet dan uitputtend onderzoeken of er inleners tussen zitten met passend werk. Anders krijgt u het verwijt dat Spoor 1 niet voldoende is verkend met alle gevolgen van dien.

Klopt dat? Het enkel feit dat de Werkwijzer dit voorschrijft zegt juridisch gezien niets. Een werkwijzer is een richtlijn en advies, geen wetgeving.

Toch, en nu wordt het spannend, oordeelde recent de rechtbank Midden-Nederland dat van een uitzendbureau een intensief onderzoek bij alle inleners gevergd kan worden in het kader van Spoor 1. Hoe zit dit? En hoe voorkomt u dat u een brok werk in de maag gesplitst krijgt, waar u niet op zit te wachten?

Over dat, en meer, gaat ons webinar op 1 juli van 13.00-13.45 uur. Onze SV-jurist en uitzendexpert Ed Spiering is er voor u. Stel uw vragen over ziekte, verzuim, ziektewet en eigenrisicodragerschap vooraf via rechtsbijstand@adxpert.nl of via de chat tijdens het webinar.

Belangrijke informatie

Datum: 1 juli 2021

Tijd: 13.00-13.45

Deelname is geheel kosteloos!

Succesvol verstuurd

Bedankt voor uw aanmelding!

Vul hier uw gegevens in om deel te nemen aan het webinar!