Kennisbank

Als arbeidskundig expertisecentrum is het op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen enorm belangrijk.

We willen die kennis graag gebruiken om u en uw organisatie te helpen. Om die reden delen wij onze kennis en ervaring.

Kennisbank

Tijdelijke verlenging aanvraagtermijn loonkostenvoordeel

4W5A9539-min

Door de ongekende omstandigheden en scherpe maatregelen vanwege het corona-virus, heeft het UWV besloten om de aanvraagtermijn van loonkostenvoordeel te versoepelen voor werkgevers. De aanvraag voor de financiële regeling loonkostenvoordeel, is een expertise waar ADXpert al jarenlang vele werkgevers mee ontzorgt. Met een tijdelijke verlenging van 3 naar 6 maanden is er nu tijdelijk twee keer zoveel tijd om de aanvraag te doen.

Het loonkostenvoordeel is een financiële regeling, waardoor u als werkgever een tegemoetkoming ontvangt in de loonsom voor werknemers uit beroepsgroepen die lastiger aan werk komen. Om hierop aanspraak te maken, analyseren de SFA-deskundigen van ADXpert uw nieuwe werknemers en vraagt ADXpert voor de desbetreffende werknemers een doelgroepverklaring aan. Wanneer deze aanvraag wordt goedgekeurd, kan het loonkostenvoordeel voor deze werknemer tot 3 jaar gelden.

Om in aanmerking te komen voor het loonkostenvoordeel van uw werknemer is het van belang dit tijdig te overleggen met uw werknemer. Normaal gesproken kan dit tot 3 maanden na de indiensttreding gedaan worden en bij ons doorgegeven worden. Door de corona-crisis lukt het soms niet om dit tijdig te overleggen. Bijvoorbeeld omdat uw werknemers thuiswerken.

Aanspraak verloopt volledig na termijn

Deze tijdelijk verlengde aanvraagtermijn is geldig voor werknemers die u aanneemt tussen 1 januari en 1 juni 2020. Voor een werknemer die 1 januari 2020 in dienst trad, is het dus nog mogelijk om tot 1 juli 2020 een aanvraag te doen.

Na het verstrijken van deze verlengde aanvraagtermijn vervalt het recht op het gehele loonkostenvoordeel voor de desbetreffende werknemers. Het is daarom erg belangrijk om op tijd te weten of er voor nieuwe werknemers recht is op loonkostenvoordeel. Gebruik de tijdelijke verlenging om in 2020 helder te krijgen voor welke werknemers u een doelgroepverklaring aan kunt vragen. ADXpert helpt u er graag bij.

Fiscale Scan

Bedrijven laten vaak onbewust geld liggen doordat ze niet goed of onvolledig op de hoogte zijn van de laatste regels, subsidies en vergoedingen. Zo betalen veel bedrijven te veel loonbelasting zonder zich dat bewust te zijn. Dat kan anders. ADXpert heeft in de achterliggende jaren veel expertise opgebouwd. Hierdoor kunnen wij het te veel betaalde belastinggeld op het gebied van arbeid en sociale regelingen voor u terugvorderen. Ook weten wij precies van welke subsidies en vergoedingen u gebruik kunt maken. Profiteer van onze expertise en neem contact op.

Advies nodig? Of vragen over wat er voor uw bedrijf verandert door de uitbraak van het coronavirus? In ons uitgebreide Coronavirus Dossier geven onze experts antwoord op al uw vragen.