Kennisbank

Als arbeidskundig expertisecentrum is het op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen enorm belangrijk.

We willen die kennis graag gebruiken om u en uw organisatie te helpen. Om die reden delen wij onze kennis en ervaring.

Kennisbank

Reiskostenvergoedingen in kaart brengen voor 2021

4W5A9249-min

Tot 31 maart 2021 mogen thuiswerkdagen als kantoordagen worden aangemerkt, zodat de vaste reiskostenvergoedingen door kunnen lopen. Maar per 1 april 2021 verandert deze tijdelijke goedkeuring en moeten er door de werkgever andere beslissingen gemaakt worden.

Werkgevers moeten het reisgedrag van hun werknemers opnieuw in kaart gaan brengen voor 2021, omdat het aanmerken van thuiswerkdagen als kantoordagen dan niet meer toegestaan is. Alleen de daadwerkelijke reisdagen mogen nog worden vergoed, wat betekent dat een vaste vergoeding voor de meeste werknemers zal vervallen.

Er moet worden voldaan aan een van de volgende eisen om in aanmerking te komen voor een vaste reiskostenvergoeding: de 128-dagen-eis of de 36-weken-eis. Wat houdt dit precies in? De vaste reiskostenvergoeding mag alleen worden betaald, wanneer een werknemer of 128 dagen per jaar of 36 weken per jaar naar een vaste werkplek reist.

Maar wat gebeurt er als de werknemer niet aan deze eis voldoet? Dat wordt op de volgende manier geregeld. Op basis van declaratie of nacalculatie zullen de reiskosten moeten worden vergoed. Dit betekent dat het handig kan zijn om afspraken over eventuele vaste thuiswerkdagen of het aantal dagen waarop de werknemer thuis werkt, vast te leggen.

Meer weten over reiskostenvergoedingen tijdens de coronacrisis? Wij zijn u graag van dienst!