Kennisbank

Als arbeidskundig expertisecentrum is het op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen enorm belangrijk.

We willen die kennis graag gebruiken om u en uw organisatie te helpen. Om die reden delen wij onze kennis en ervaring.

Kennisbank

Ik ben ADXpert voor jou | stress- en burn-out coaching

‘Ik ben superblij dat ik dit traject heb gevonden en heb kunnen volgen’ hebben we teruggekregen van een coachee die de stress- en burn-out coaching heeft gevolgd bij ADXpert. In dit interview nemen we je mee wat stress- en burn-out coaching voor iemand kan betekenen.

Waar stond je voor aanvang van de coaching?

Voor aanvang van de coaching stond ik op een twee op een schaal van één tot tien. Ik was onzeker over mezelf, piekerde veel waarbij negatieve gedachtes de overhand hadden. Ik voelde me moe en uitgeblust, kon me slecht concentreren en veel dingen niet onthouden.

Wat heeft de begeleiding jou vooral opgebracht?

Ik voel me weer zekerder over mezelf. Het piekeren is minder geworden. Als ik merk dat ik weer ga piekeren, dan ga ik iets ter ontspanning doen om mijn gedachten te verzetten. Ik ben beter in balans en volg mijn eigen pad. Mijn concentratie is bij vermoeidheid nog steeds een zwak punt, maar ook daarin heb ik geleerd dat ik met meer rust beter presteer en uiteindelijk meer kan behalen in minder tijd.

De begeleiding heeft mij vooral inzichten en handvatten gebracht. Bovendien ook het besef dat ik me hiervoor niet hoef te schamen. Het vertrouwen in mijzelf heb ik hierdoor weer kunnen hervinden. Ook mijn omgeving heeft deze veranderingen bij mij waargenomen. Ik krijg terug dat ik weer straal, gezelliger, rustiger en meer in balans ben. Daarnaast zeg ik nu ook weleens ‘nee’ zonder uitleg of verontschuldiging.

Hoe heb je de ondersteuning van de burnout coach ervaren?

Ik heb veel steun gehad in deze lastige periode, waarbij ik zowel gehoord als begrepen werd en mentaal en verbaal versterkt werd. Ik ben nogmaals superblij dat ik dit traject heb mogen kiezen van mijn werkgever. Zonder steun denk ik dat dit minder goed geslaagd was.

Ik ben supertevreden met alle hulp die is aangeboden!