Kennisbank

Als arbeidskundig expertisecentrum is het op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen enorm belangrijk.

We willen die kennis graag gebruiken om u en uw organisatie te helpen. Om die reden delen wij onze kennis en ervaring.

Kennisbank

Het stappenplan voor medewerker welzijn

Medewerkers vormen de kern van een organisatie en daarom is het van groot belang om het welzijn van medewerkers een topprioriteit te maken. Maar hoe bereik je dit en welke stappen moet je ondernemen? We nemen je mee in een beknopt stappenplan voor medewerker welzijn. 

Identificeer de knelpunten

Hoe kom je erachter of je medewerkers goed in hun vel zitten, vitaal zijn en of er zich problemen voordoen? Hoewel het belangrijk is om in gesprek te blijven, spreken sommige medewerkers zich niet altijd uit. Daarom is het essentieel om medewerkers de mogelijkheid te bieden om anoniem deze vragen te beantwoorden.

Onze tip om knelpunten overzichtelijk in beeld te brengen? De Arbometer. Een handige tool met een uitgebreide vragenlijst die een duidelijk beeld geeft van de situatie binnen je organisatie. De Arbometer voorziet werknemers van persoonlijke tips en biedt managers rapportages, waarin onder andere te zien is welke teams te maken hebben met een groeiende werkdruk.

Ontdek Arbometer

Focus op fysieke gezondheid

Hoe staat het met de lichamelijke gezondheid van je medewerkers? Er zijn tal van mogelijkheden voor organisaties om bij te dragen aan de fysieke gezondheid van medewerkers. Denk onder andere aan:

  • Ergonomische werkplekken
  • Een bijdrage aan sportabonnementen
  • Een bedrijfskantine met gezonde voeding

Prioriteer mentaal welzijn

In een tijd van toenemende werkdruk is het van cruciaal belang om het mentale welzijn te prioriteren. Stimuleer open communicatie, overweeg het aanbieden van stressmanagementprogramma's en bied toegang tot professionele counseling. Daarnaast is het bevorderen van open communicatie een belangrijke stap.

Creëer een gezonde werk-privé balans

Een goede balans tussen werk en privé is essentieel voor het welzijn van medewerkers. Geef medewerkers de ruimte om hun persoonlijke interesses na te streven, tijd door te brengen met hun gezin en te ontspannen. Wat zijn concrete stappen die je als organisatie kunt nemen? 

  • Biedt indien mogelijk flexibele werkschema's
  • Verstrek voldoende vakantiedagen
  • Geef de mogelijkheid om (deels) thuis te werken. 

Dit zijn slechts enkele van de vele mogelijke maatregelen. Wil je sparren over andere opties? Neem gerust contact op!

Meet het welzijn van medewerkers binnen jouw organisatie

Je kunt het welzijn van medewerkers binnen je organisatie meten door gebruik te maken van de Arbometer. Deze uitgebreide vragenlijst biedt specifieke tips voor elke werknemer en geeft inzicht in de algehele situatie binnen de organisatie. Ontdek meer op arbometer.nl en onderneem actie om het welzijn van je medewerkers te verbeteren.

Ga naar Arbometer