Kennisbank

Als arbeidskundig expertisecentrum is het op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen enorm belangrijk.

We willen die kennis graag gebruiken om u en uw organisatie te helpen. Om die reden delen wij onze kennis en ervaring.

Kennisbank

Het belang van psychosociale veiligheid

psychosocialeveiligheid

In gesprek met Evelien Beens van ADXpert

Voor veel organisaties is kennis en vernieuwing noodzakelijk om succesvol te zijn en blijven. Cruciaal daarbij is een werkomgeving waarin medewerkers tot hun recht komen, kennis delen en kritisch durven. Kortom, een psychosociale veilige werkomgeving. Over dit thema gaat het aankomende symposium van ADXpert. We spraken met Evelien Beens, directielid en coach bij ADXpert, om te weten te komen waarom ADXpert dit thema op de kaart wil zetten. En natuurlijk, welke kennis en inzichten je misloopt als je er niet bij kunt zijn achter het symposium en de waardevolle kennis die het zal brengen. 

Kun je ons vertellen wat de aanleiding was om dit symposium te organiseren? 

Het is essentieel dat organisaties nu meer dan ooit aandacht besteden aan het creëren van een veilige en ondersteunende werkomgeving. Dit symposium biedt concrete inzichten en praktische tools om deze uitdagingen aan te pakken en een cultuur van psychosociale veiligheid te bevorderen. Om zo met je team of de hele organisatie succesvol te zijn.

Je wilt vast niet alles verklappen, maar kan je een tipje van de sluier oplichten waarom sociale veiligheid zo belangrijk is?

Voor de concurrentiepositie van bedrijven is het goed om te weten dat er een relatie bestaat tussen psychosociale veiligheid en innovatie. Een ander belangrijke factor om als organisatie succesvol te zijn is betrokken werknemers. Ook dat bevorder je door een psychosociaal veilig klimaat. 

Dat klinkt als een waardevol initiatief. Wat kunnen deelnemers verwachten tijdens het symposium? 

Tijdens het symposium zullen ze worden geïnspireerd door topsprekers zoals Joriene Beks en Desiree Plaisier, die diepgaande inzichten zullen delen in het belang van psychosociale veiligheid binnen teams. We zullen praktische interventies bespreken en concrete voorbeelden uit de praktijk behandelen, zodat deelnemers direct aan de slag kunnen met het verbeteren van de veiligheid en het vertrouwen binnen hun teams.

Dat klinkt erg leerzaam. Voor wie is het symposium bedoeld? 

Het symposium is bedoeld voor managers, teamleiders, HRM’ers en eigenlijk iedereen die betrokken is bij teamontwikkeling en het creëren van een veilige werkomgeving. We verwelkomen iedereen die geïnteresseerd is in het verbeteren van de sociale veiligheid binnen teams.

Tot slot, hoe kunnen geïnteresseerden deelnemen aan dit symposium? 

Geïnteresseerden kunnen zich eenvoudig registreren via onze website of een e-mail sturen naar trainingen@adxpert.nl. Na afloop ontvangen deelnemers ook twee boeken van Joriene Beks over sociale veiligheid, zodat ze de opgedane kennis verder kunnen verdiepen. Het gaat om de boeken 'Psychologische Veiligheid: zo vorm je vrijmoedige teams' en 'Psychologische veiligheid: werkvormen, voorbeelden en tools om samen onbevreesd te presteren'. 

Aanmelden symposium psychosociale veiligheid