Kennisbank

Als arbeidskundig expertisecentrum is het op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen enorm belangrijk.

We willen die kennis graag gebruiken om u en uw organisatie te helpen. Om die reden delen wij onze kennis en ervaring.

Kennisbank

Expert aan het woord: Greet

4w5a9718-min_1_20201229_154727

Hoe zit jij erbij? Veel tijd breng je zittend door. Helemaal wanneer je thuiswerkt. Met een fijne werkplek en een goede werkhouding voorkom je vervelende klachten. Wat is een goede werkhouding? Voldoet jouw werkplek? Dat zijn vragen waar je mee te maken kunt krijgen. Een online werkplekscan kan de oplossing bieden. Deze worden uitgevoerd door onze bedrijfsfysiotherapeut, Greet van Gemert. In dit interview maak je kennis met haar. 

Wil je jezelf kort voorstellen?

Mijn naam is Greet van Gemert, geboren en getogen in de Hoeksche Waard, waar ik nog steeds met veel plezier woon. Je woont hier centraal, er is genoeg groen en je kunt er heerlijk wandelen, hardlopen en fietsen. Na mijn afstuderen voor fysiotherapeut in 1989 heb ik in 2009 de vervolgopleiding tot bedrijfsfysiotherapeut met succes mogen afronden. Nu combineer ik mijn werkzaamheden als fysiotherapeut met die van de bedrijfsfysiotherapie.

Waarom de combinatie met bedrijfsfysiotherapie?

In mijn functie als bedrijfsfysiotherapeut kan ik mijn kennis vanuit de fysiotherapie in zetten bij ondernemers om werkomstandigheden te verbeteren ter voorkoming van klachten of bij re-integratie trajecten een goede terugkeer te waarborgen. Dit doe ik door de werknemers arbo-adviezen te geven en met ze mee te denken bij vragen of problemen die zij ervaren, dit is altijd de uitdaging. Ik ben vooral van de praktische oplossingen en een participatieve aanpak om zo samen tot een oplossing te komen.

Je verzorgt thuiswerksessies bij ADXpert. Wat is een thuiswerksessie precies?

Tijdens een thuiswerksessie is het doel om de medewerkers mee te nemen in de veranderde situatie van het thuiswerken, niet alleen vanuit de ergonomie maar ook vanuit veranderde gewoontes. In de sessie wordt duidelijk welke effecten het lang zitten op ons lichaam heeft. Verrassend om te zien dat de meeste niet weten hoeveel we eigenlijk zitten. De sessies zijn interactief, ik zet de deelnemers ook aan het werk door ze kritisch naar hun werkplek te kijken. Dat doen we o.a. door de werkplek op te meten om vervolgens te kijken wat er mogelijk is en zo een ideaal mogelijke werkplek te creëren. Door deze eigen actie geeft het de deelnemers inzicht wat ze vaak al zelf kunnen doen om deze werkplek te verbeteren. Uiteraard komen ook oefeningen aan bod die je tussendoor tijdens je werk kunt doen om zo een actieve houding te hebben.

Wat is de toegevoegde waarde van een thuiswerksessie?

Medewerkers zijn/raken meer betrokken en bedenken vaak zelf wat ze kunnen veranderen en waar voor hun een verandering belangrijk is. Vaak is men niet bewust dat er in een thuiswerksituatie minder bewogen wordt, door deze sessie realiseert men dat hier best oplossingen voor zijn. Dat zijn niet voor iedereen dezelfde oplossingen, de thuiswerksessies stimuleren de medewerkers naar eigen passende oplossingen te zoeken

Je hebt al een aantal thuiswerksessies uitgevoerd. Hoe worden deze ontvangen door de deelnemers?

Deelnemers zijn na afloop heel enthousiast, er worden tijdens een sessie vaak al plannen gemaakt wat ze kunnen gaan wijzigen. De gezamenlijke oefeningen zorgen voor een ontspannen sfeer en de sessie worden dan ook altijd positief afgesloten.

Ook een online werkplekscan laten uitvoeren? Neem contact met ons op, we zijn je graag van dienst!