Kennisbank

Als arbeidskundig expertisecentrum is het op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen enorm belangrijk.

We willen die kennis graag gebruiken om u en uw organisatie te helpen. Om die reden delen wij onze kennis en ervaring.

Kennisbank

Coach aan het woord | Mirjam van Galen

4w5a9249-min_1_20201230_131939

De vrouw die tegenover me zit, is jong en gedreven. Ze heeft vorig jaar een nieuwe functie helpen vormgeven en vindt haar werk leuk. Toch heeft ze een periode ziek thuis gezeten. Hoe zijn we in de coaching te werk gegaan?

Aan het begin van het traject hebben we samen gekeken wat eraan heeft bijgedragen dat zij ziek was geworden. Een onderdeel van deze fase was een driegesprek met haar en haar leidinggevende. In dit gesprek werd duidelijk dat ze een goede relatie met elkaar hebben en graag samenwerken. Toch liep de communicatie tussen hen niet altijd goed. In een open sfeer hebben we met elkaar besproken wat van beiden de sterke punten waren en de punten die voor de ander niet altijd makkelijk zijn. Heel mooi aan dit gesprek was hoe haar leidinggevende zich kwetsbaar opstelde en erna echt aan de slag is gegaan met de punten die naar voren waren gekomen. 

Een andere belangrijke oorzaak waren de (werk)patronen die onder het gedrag van deze vrouw zaten. Zo bleek zij veel moeite te hebben met het aangeven van haar grenzen. We zijn gaan onderzoeken welke belemmerende overtuigingen hieronder zitten en hoe zij deze kan omzetten naar krachtgevende overtuigingen. Ook heeft ze ontdekt welke fysieke signalen als eerste aangeven dat ze een grens bereikt. Als zij de signalen van haar lijf kan lezen en interpreteren, dan weet ze ook wat er nodig is om goed voor zichzelf te zorgen.

Tot slot hebben we gekeken naar hoe zij met haar planning en de binnenkomende ad-hoc zaken omging. In plaats van alles wat binnenkomt direct aan te pakken en daardoor de eigen regie te verliezen, werkt zij nu in tijdsblokken. De manier waarop zij met deze tijdsblokken omgaat, passen bij haar werkvoorkeuren en haar waarden.

Inmiddels zijn we een tijdje verder en is deze vriendelijke twintiger al ver in haar re-integratie. Zij heeft weer energie, heeft een nog betere communicatie met haar werkgever en het allerbelangrijkste: zij voelt zich weer goed, zowel thuis als op haar werk!

ADXpert zet coaching voor stress en burn-out zowel preventief als curatief in. Wil je weten wat wij voor jou of jouw medewerker kunnen betekenen? Wij denken graag met je mee! Neem gerust contact met ons op voor vrijblijvend advies coaching@adxpert.nl.