Kennisbank

Als arbeidskundig expertisecentrum is het op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen enorm belangrijk.

We willen die kennis graag gebruiken om u en uw organisatie te helpen. Om die reden delen wij onze kennis en ervaring.

Kennisbank

Arbometer

ADXpert presenteert een nieuw instrument om uw organisatie te ondersteunen bij het optimaliseren van psychosociale arbeidsomstandigheden en het creëren van een gezondere en productievere werkomgeving: Arbometer.

Arbometer: inzicht in risicobeheersing en preventie

De Arbometer is een geavanceerde vragenlijst die gebaseerd is op wetenschappelijk onderzoek. Deze tool is ontworpen voor al uw werknemers en is een hulpmiddel voor risicobeheersing en preventie binnen uw organisatie. Arbometer stelt u in staat om zowel bestaande als potentiële problemen te traceren, zoals overmatige werkdruk, werkstress, onveiligheid en andere psychosociale factoren.

Meer dan alleen meten

Arbometer biedt heldere rapportages voor uw organisatie, voor de verschillende teams, maar ook op individueel niveau. En het houdt niet op bij meten; er staat een breed scala aan kortdurende verbeterprogramma's klaar. Of het nu gaat om bedrijfsmaatschappelijk werk, preventieve stress- en burn-out coaching, intervisie of doelgerichte coaching voor leidinggevenden, we hebben de expertise in huis om u te ondersteunen.

Wetenschappelijk onderbouwd en cyclisch

De vragenlijst van Arbometer is ontwikkeld door arbodienst ADXpert in samenwerking met organisatiepsycholoog Prof. dr. Wilbert B. Schaufeli. De tool is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Omdat het een cyclisch instrument is, kunt u met Arbometer trends binnen uw organisatie identificeren, beslissingen nemen over vervolgstappen en de resultaten daarvan monitoren.

Wilt u meer inzicht krijgen in het welzijn van uw werknemers en het verlagen van verzuim in uw organisatie? Ga naar onze website www.arbometer.nl voor meer informatie en voorbeeldrapportages. U kunt ook direct contact met ons opnemen via telefoonnummer 085 27 33 409 of stuur een e-mail naar info@arbometer.nl.