Kennisbank

Als arbeidskundig expertisecentrum is het op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen enorm belangrijk.

We willen die kennis graag gebruiken om u en uw organisatie te helpen. Om die reden delen wij onze kennis en ervaring.

Kennisbank

Aanvraagtermijn loonkostenvoordeel terug naar 3 maanden

4w5a9853-min_1_20200527_162110

Door de coronacrisis heeft het UWV besloten de aanvraagtermijn tijdelijk te verlengen tot 6 maanden. Per 1 oktober 2020 wordt deze aanvraagtermijn voor loonkostenvoordeel (LKV) door het UWV weer teruggeschroefd naar 3 maanden. 

De achterliggende gedachte van de verlening was, dat het door de coronacrisis lastig kon zijn om binnen 3 maanden een getekende machtiging bij het UWV te krijgen.

Wat is loonkostenvoordeel?

Het loonkostenvoordeel (LKV) is een tegemoetkoming voor werkgevers die werknemers in dienst nemen die vaak lastig aan een baan komen. Je kunt hierbij denken aan werkloze oudere werknemers of werknemers met een arbeidsbeperking. Voor deze werknemers kan je een premiekorting tot wel € 6.000,- euro per jaar ontvangen bij een fulltime dienstverband.

Waarom gaat deze termijn terug naar 3 maanden?

De reden om de aanvraagtermijn weer terug te brengen naar 3 maanden is van praktische aard. Als het UWV de termijn van 6 maanden zou aanhouden, zou dat in de praktijk kunnen betekenen dat de beslissing op een aanvraag voor loonkostenvoordeel (LKV) pas ná 1 mei 2021 kan worden genomen. Sluitingsdatum om het loonkostenvoordeel (LKV) nog te kunnen toepassen voor het boekjaar 2020 is echter 1 mei 2021. Werkgevers die pas ná 1 mei 2021 de doelgroepverklaring LKV ontvangen, kunnen het loonkostenvoordeel (LKV) dan dus niet meer toepassen over 2020 en lopen daardoor het voordeel mis.

Vragen?

Wilt u weten of u ook recht heeft op loonkostenvoordeel (LKV) voor uw personeel? Of heeft u een andere vraag over dit onderwerp? Neem dan contact met ons op en wij helpen u graag verder!