Kennisbank

Als arbeidskundig expertisecentrum is het op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen enorm belangrijk.

We willen die kennis graag gebruiken om u en uw organisatie te helpen. Om die reden delen wij onze kennis en ervaring.

Stress en burn-out coaching

Expertise

av_adxpert-2019_10kopie_10_20190528_161356

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat een burn-out op steeds jongere leeftijd voorkomt. Het is één van de snelst groeiende oorzaken van ziekteverzuim. Voor een werknemer is het ingrijpend als hij te maken krijgt met een burn-out, mede door de onvoorspelbaarheid van het herstel. Ook voor de werkgever heeft de burn-out van een werknemer veel impact. Hij mist een hardwerkende arbeidskracht en wil weten wanneer de werknemer weer aan de slag kan en wat hij als werkgever aan dat proces kan bijdragen.

Stress en burn-out coaching helpt uw werknemer om uit de burn-out te komen en in de toekomst beter om te gaan met stress. De stress en burn-out coaching van ADXpert is daarmee niet alleen gericht op een voorspoedig herstel, maar ook op een duurzaam herstel.

Burnout coaching

Het coachingstraject bij stress en burn-out is volledig gericht op de werknemer. Het traject bestaat uit een oriëntatiefase en minimaal drie coachsessies. In de oriëntatiefase vindt een intake plaats en is er de mogelijkheid voor een driegesprek met werkgever of leidinggevende. Het driegesprek geeft u als werkgever de ruimte om mee te denken en een beeld te vormen bij de situatie. Afhankelijk van de mate van spanning of burn-out, kan het traject worden verlengd.

Bij burnout coaching maken we samen met uw werknemer helder waardoor de stress veroorzaakt wordt. Dat inzicht brengt rust. Naast stressoren (of energienemers) brengen we ook de energiegevers, de rustgevers en persoonlijke hulpbronnen in kaart. We helpen de werknemer deze vier pijlers weer in balans te krijgen. Waar nodig wordt dat ook met de werkgever besproken, uiteraard in samenspraak met de werknemer.

Stress coaching

Het voorkomen van een burn-out, is beter dan genezen. Maar ook bij stress functioneert een werknemer niet optimaal en dat heeft gevolgen voor zowel zijn werk als privéleven. Bovendien zorgen stressgerelateerde klachten voor ruim 20% van het ziekteverzuim. Hoe hoger de spanning op het moment van uitvallen, hoe langer het herstel kan duren. Ziekteverzuim heeft bovendien zijn weerslag op directe collega’s, het team, de organisatie en uiteindelijk zelfs klanten.

Met het aanbieden van stress coaching werkt een werkgever aan preventie. Bij ADXpert ondersteunen we werkgevers bij het implementeren van effectieve stress coaching voor hun medewerkers. Daarnaast kijken we mee met wat u als werkgever kunt doen en op welke signalen u kunt letten. Naast preventie draagt stress coaching dus ook bij aan de vitaliteit van de hele organisatie.

Lees hier meer over hoe bedrijfsmaatschappelijk werk kan helpen bij het voorkomen van uitval en het bevorderen van het welzijn van uw medewerkers. 

Waarom stress en burn-out coaching bij ADXpert?

De coaches van ADXpert steken tijd in het leren kennen van hun klanten: de werkgevers. Daarnaast kijken we wat uw werknemer nodig heeft, welke patronen ten grondslag liggen aan stress of burn-out en hoe de werknemer hier praktisch mee aan de slag kan. Bovendien is een traject bij ons flexibel: ieder mens is anders, dus ieder traject is anders.

ADXpert werkt vanuit een oplossingsgerichte benadering en onze kennis baseren we op wetenschappelijke onderzoeken. Ons doel is om op psychosociaal vlak zowel preventief als curatief (oplossend) te handelen.

Stress en burn-out zijn niet alleen uitdagingen op individueel niveau; ze hebben ook aanzienlijke gevolgen voor de gehele organisatie. Op persoonlijk niveau kunnen ze leiden  tot fysieke en mentale uitputting, terwijl het aan de werkgeverskant kan resulteren in productiviteitsverlies, verhoogd ziekteverzuim en verstoorde teamdynamiek. Het herkennen en aanpakken van deze uitdagingen is niet alleen cruciaal voor het welzijn van individuen maar draagt ook bij aan de veerkracht en efficiëntie van de organisatie. 

Meer weten over Burn-out coaching in Rotterdam? Of heeft u behoefte aan advies? Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over onze stress en burn-out coaching of vraag direct een offerte aan. 

Vraag hier een offerte aan

Stress- en burn-out coaching

Wilt u gebruikmaken van onze expertises?

Vraag een offerte aan