Kennisbank

Als arbeidskundig expertisecentrum is het op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen enorm belangrijk.

We willen die kennis graag gebruiken om u en uw organisatie te helpen. Om die reden delen wij onze kennis en ervaring.

Burn-out Rotterdam

Expertise

av_adxpert-2019_01kopie_1_20190528_162740

Burn-out coaching Rotterdam

Uit diverse onderzoeken blijkt dat burn-out op steeds jongere leeftijd voorkomt. Het is één van de snelst groeiende oorzaken van ziekteverzuim. Voor een werknemer is het ingrijpend als hij of zij te maken krijgt met een burn-out. Vooral omdat zo moeilijk voorspelbaar is hoe het herstelproces verloopt. Hoelang gaat een burn-outsituatie (nog) duren?

Dezelfde vraag zal een werkgever zich stellen. Wanneer kan zijn of haar werknemer – juist bij burn-out gaat vaak om loyale en gedreven mensen – weer aan de slag? De onzekerheid over de prognose geeft werknemer en werkgever extra stress.

Dit vraagt om een andere benadering. Zoals die van ADXpert. De coaches van ADXpert combineren de oplossingsgerichte benadering (Solution Focused Approach) van stress- en burn-outcoaching met wetenschappelijke monitoring van het effect volgens de CDOI-vragenlijsten (Client Directed Outcome Informed).

Waarom stress- en burn-out coaching Rotterdam?

  • Verminderen van ziekteverzuim: wanneer uw medewerker al is uitgevallen, is het inzetten van begeleiding effectief voor het herstel. 
  • Preventie van toekomstige burn-outs: door tijdig in te grijpen, onder andere door preventieve coaching in te zetten, kunnen we vaak uitval voorkomen. 

Onze burn-out coach

Onze coaches werken oplossingsgericht, preventief en persoonlijk. Wat de situatie ook is, onze experts zetten hun ervaring en expertise in om zo snel mogelijk tot een situatie te komen waarmee alle partijen tevreden zijn. Om die te bereiken hanteert ADXpert een persoonlijke benadering en heldere communicatie. 

Anders dan bij de curatieve zorg kan ADXpert vaak binnen twee weken een oriëntatiegesprek inplannen. U kunt op korte termijn met haar in overleg om de situatie te bespreken.

ADXpert helpt werkgevers in Rotterdam e.o.

Het kantoor van ADXpert is gevestigd tussen Rotterdam en Dordrecht (te Ridderkerk). Burn-out coaching Rotterdam van ADXpert is actief in de regio van Rotterdam in Zuid-Holland.

Waarom ADXpert?

1. Gaan voor perspectief

Erkenning van de stresservaring is voor ons het startpunt. Daarna kijken we vooruit. Een voorzichtige focus op de toekomst leidt sneller tot resultaat en geeft meer energie. Het is aantoonbaar effectiever dan ‘graven in het verleden’.

2. Doen wat werkt

ADXpert onderscheidt zich door een pragmatische aanpak op maat. Onze deskundige coaches denken niet in de eerste plaats vanuit methodieken, maar vanuit progressie. Kijk naar wat werkt, en doe er meer van. Stop met wat niet werkt, en doe wat anders.

3. Meten is weten

Om te weten wat werkt, zijn verantwoorde meetinstrumenten belangrijk. We werken met wetenschappelijk verantwoorde methodieken, onder andere met vragenlijsten die bij aanvang en gedurende het traject de voortgang en groei monitoren. Door tussentijdse evaluatiemomenten optimaliseren we het begeleidingstraject.

4. Prioriteit bij preventie

De beste preventie bij stress- en burn-out is dat werknemers mentaal sterker worden en zelf regie nemen om werklast en werkdruk in balans te houden. Onze coaches kunnen werknemers die hiermee worstelen professioneel ondersteunen.

Contact burn-outcoach Rotterdam

Bij ADXpert streven we ernaar om niet alleen te reageren op stress- en burn-outklachten, maar ook om ze te voorkomen en te overwinnen. We geloven dat met de juiste en snelle inzet van ondersteuning werknemers in staat zijn om weer gezond en productief aan het werk te gaan. 

Benieuwd hoe onze ADXpert coaches u of uw werknemer hierin kan ondersteunen? Neem vrijblijvend contact op met burn-out coaching Rotterdam, dan helpen wij u graag verder! 

Offerte aanvragen

Burn-out coach Rotterdam

Wilt u meer weten over stress- en burn-out coaching?

Vraag een offerte aan