Kennisbank

Als arbeidskundig expertisecentrum is het op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen enorm belangrijk.

We willen die kennis graag gebruiken om u en uw organisatie te helpen. Om die reden delen wij onze kennis en ervaring.

Beroepsprocedures

Expertise

4w5a0615_1_20211229_140839

De uitkomst van een ingediend bezwaar tegen een besluit van het UWV kan naar tevredenheid zijn. Maar het kan ook voorkomen dat uw bezwaar wordt afgewezen. Wat dan? Dan volgt een beroepsprocedure bij de rechter. Voordat u een beroepsprocedure begint is het raadzaam om juridisch advies in te winnen op grond van uw medisch dossier. De specialisten van ADXpert geven u advies over de benodigde stappen en ondersteunen u bij een beroepsprocedure.

Beroepsprocedure Awb

Een beroepsprocedure bij de rechter is een bestuursrechtelijke procedure. De belangrijkste regels van het bestuursrecht staan in de Algemene wet bestuursrecht (Awb). Daarom heet een dergelijk beroep een Beroepsprocedure Awb. In de Awb staan ook de regels van een beroepsprocedure. Wij hebben juridische ervaring op het hoogste niveau en hebben actuele kennis van het gehele terrein van sociale zekerheid in huis.

Elke beroepsprocedure begint bij ADXpert met een evaluatie van de kans op succes en een voorstel over de aanpak. Dat kan bij u op kantoor, maar ook telefonisch. De jurist die u bij staat, zal zorgen dat uw belangen worden beschermd, maar zal ook ruimte creëren voor aspecten die anders niet aan bod komen. Zo wordt de kans van slagen gemaximaliseerd, maar blijft u zich wel herkennen in de procedure.

Lees ook over onze hulp bij een bezwaarprocedure.

Uit ons dossier Rechtsbijstand

Aan de kant van het UWV worden geschillen afgehandeld door de afdeling bezwaar en beroep. Die is over het algemeen heel behulpzaam bij de afwikkeling, maar daarbij staat het belang van uw onderneming niet noodzakelijkerwijs voorop. Integendeel eigenlijk. ADXpert biedt solide tegenwicht.

LEES MEER 

Wie zijn wij? 

ADXpert Rechtsbijstand is bekend bij alle rechtbanken in Nederland rijk is. Van Groningen tot Maastricht, we hebben overal gepleit. Zelfs tot aan het Europese Hof van Justitie in Luxemburg toe. ADXpert analyseert uw belangen snel en effectief, waarna we u helder en beargumenteerd adviseren over de aanpak van procedure. Meer dan 30 jaar proceservaring staat daar garant voor. ADXpert is bovendien laagdrempelig, toegankelijk en transparant.

Wat maakt onze rechtsbijstand uniek? 

ADXpert is helder naar partijen, vlot en kordaat procederend. Onafhankelijk ook, gedreven en professioneel. Omdat beroepszaken lang kunnen duren blijven we beschikbaar voor advies en denken we actief mee over andere wegen die effectief bewandeld kunnen worden.

U kunt uw beroepsprocedure met een gerust hart aan ons overlaten!

Offerte aanvragen

Beroepsprocedures

Wilt u gebruikmaken van onze expertises?

Vraag een offerte aan