Kennisbank

Als arbeidskundig expertisecentrum is het op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen enorm belangrijk.

We willen die kennis graag gebruiken om u en uw organisatie te helpen. Om die reden delen wij onze kennis en ervaring.

Bedrijfsarts

adxpert-64_7_20221208_152716
Ben jij een bedrijfsarts die up-to-date wilt blijven over de aanpak van psychisch verzuim?

ADXpert biedt een uitdagende training die ontwikkeld is door een bedrijfsarts die in de praktijk werkzaam is: Omgaan met Psychisch Verzuim. Na afronding van deze training ontvang je 5 studiepunten van het AbSG. Schrijf je vandaag nog in!

De rol van de bedrijfsarts

Een bedrijfsarts, een deskundige op het gebeid van arbeid en gezondheid, vervult een cruciale rol in zowel verzuimpreventie als verzuimbegeleiding. Het is alleen aan een arts om een medische beoordeling te geven, en daarom werkt ADXpert nauw samen met bedrijfsartsen. 

Juist omdat de bedrijfsarts zo’n belangrijke rol speelt, is een visie op zijn inzet belangrijk. Niemand heeft er baat bij als een verzuimdossier medicaliseert. Bij ADXpert is er een zorgvuldig samenspel tussen de arbeidsdeskundige en de bedrijfsarts. Via de gezonde lijn als het kan, via de medische route als het moet.

De praktijk leert dat een goede afstemming en rolverdeling tussen de leidinggevende, personeelsadviseur, arbeidsdeskundige en casemanager rondom medewerkers met verzuim het ziekteverzuimpercentage significant kan laten dalen.

Elke werknemer heeft het recht om een bedrijfsarts te raadplegen over individuele, persoonsgerichte gezondheidsvragen in relatie tot het werk. 

Bij ADXpert is er geen lange wachttijd om een afspraak met een bedrijfsarts te maken. 

Belangrijkste taken van een bedrijfsarts

Een bedrijfsarts speelt een cruciale rol in het waarborgen van de gezondheid en veiligheid van werknemers op de werkplek. Hier zijn enkele van de belangrijkste taken die een bedrijfsarts uitvoert: 

  • Beoordeling van ziekte en arbeidsongeschiktheid
  • Begeleiding en advies bij re-integratie
  • Medische ondersteuning en advisering

Wil je meer weten over de verschillen tussen een arbo-arts en een bedrijfsarts? Ontdek de vijf belangrijkste verschillen in ons recente artikel

De aanpak van ADXpert

Die samenwerking geven we vorm in het pakket ‘Doen wat werkt’. Een no-nonsense aanpak, waarbij een werkgever niets betaalt, zolang een medewerker niet ziek is. Waarbij telefonisch contact en verrichtingen alleen worden ingezet als het effectief of nodig is. Waarbij u de regie houdt en kunt kiezen tussen veel in eigen hand houden of totaal ontzorgd worden. Maar wat u ook kiest: als u in speciale gevallen behoefte heeft aan een goede sparringpartner, bent u bij ADXpert aan het goede adres. Een telefoontje tussendoor kost niets.

Interesse in een bedrijfsarts van ADXpert?

Ontdek hoe onze arbodienst bijdraagt aan het welzijn van werknemers en de effectiviteit van uw organisatie. 

Neem contact met ons op

Bedrijfsarts Rotterdam & omstreken

Wilt u gebruikmaken van onze expertises?

Vraag een offerte aan