Kennisbank

Als arbeidskundig expertisecentrum is het op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen enorm belangrijk.

We willen die kennis graag gebruiken om u en uw organisatie te helpen. Om die reden delen wij onze kennis en ervaring.

Bedrijfsarts

groepsfoto_1_1_20190705_141458

De bedrijfsarts speelt een belangrijke rol bij verzuimpreventie en verzuimbegeleiding. Alleen een arts kan immers een medische beoordeling geven. Daarom werkt ADXpert nauw samen met bedrijfsartsen. Maar wel met een heel eigen visie.

Juist omdat de bedrijfsarts zo’n belangrijke rol speelt, is een visie op zijn inzet belangrijk. Niemand heeft er baat bij als een verzuimdossier medicaliseert. Bij ADXpert is er een zorgvuldig samenspel tussen de arbeidsdeskundige en de bedrijfsarts. Via de gezonde lijn als het kan, via de medische route als het moet.

De praktijk leert dat een goede afstemming en rolverdeling tussen de leidinggevende, personeelsadviseur, arbeidsdeskundige en casemanager rondom medewerkers met verzuim het ziekteverzuimpercentage significant kan laten dalen.

De aanpak van ADXpert

Die samenwerking geven we vorm in het pakket ‘Doen wat werkt’. Een no-nonsense aanpak, waarbij een werkgever niets betaalt, zolang een medewerker niet ziek is. Waarbij telefonisch contact en verrichtingen alleen worden ingezet als het effectief of nodig is. Waarbij u de regie houdt en kunt kiezen tussen veel in eigen hand houden of totaal ontzorgd worden. Maar wat u ook kiest: als u in speciale gevallen behoefte heeft aan een goede sparringpartner, bent u bij ADXpert aan het goede adres. Een telefoontje tussendoor kost niets.

Interesse in een bedrijfsarts van ADXpert?

Zoekt u een bedrijfsarts? Neem dan contact op met een van onze medewerkers via 085-2733409 of info@adxpert.nl.

Bedrijfsarts Rotterdam & omstreken

Wilt u gebruikmaken van onze expertises?

Vraag een offerte aan