Kennisbank

Als arbeidskundig expertisecentrum is het op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen enorm belangrijk.

We willen die kennis graag gebruiken om u en uw organisatie te helpen. Om die reden delen wij onze kennis en ervaring.

Arbodienst

Expertise

adxpert-64_1_20221220_133956

Onze arbodienstverlening wordt aangeboden onder de naam ‘doen-wat-werkt’. Onze pragmatische aanpak heeft als doel het beperken van de emotionele, organisatorische en financiële schade van verzuim door ziekte. 

Ons adagium is: kijk wat werkt en doe er meer van. Op het moment dat iets niet werkt, hiermee stoppen en een andere aanpak bedenken. Door onze voorsprong in kennis kunnen we bij hoofdpijndossiers oplossingen voorstellen die perspectief bieden voor zowel werknemer als werkgever. 

Bij voorkeur bieden wij een all-inclusive pakket op maat aan, waardoor we op het gebied van verzuim een partner kunnen zijn voor de HRM’er of werkgever. Bij zo’n pakket hoort niet alleen arbeidsdeskundig onderzoek, tweede spoor, bedrijfsarts, maar bijvoorbeeld ook coaching van teamleiders, begeleiding bezoek van een werknemer aan het UWV en beroeps- en bezwaarzaken tegenover een beslissing van het UWV. We kunnen de arbodienstverlening ook aanbieden op verrichtingenbasis.

Wat maakt onze arbodienstverlening uniek?

 • De start: Bij of zelfs nog vóór de ingangsdatum nemen we de dossiers van langdurig zieken door en schrijven een plan van aanpak. Ook scannen we eerst alle personeelsdossiers, bijvoorbeeld op no-riskers, vangnetters en teveel betaalde afdrachten.
 • De-medicalisering: Naast de inzet van een bedrijfsarts is het onze arbeidsdeskundige die gesprekken voert met werknemers die langdurig in verzuim zijn of dreigen te komen. Samen met de werknemer (en eventueel diens partner) kijken wij wat effectief en gewenst is voor de toekomst. Aan onze bedrijfsartsen stellen we altijd specifieke vragen.
 • Communicatie: Wij overleggen met de teamleiders, bijvoorbeeld voor een arbeidskundig consult of een bezoek aan de bedrijfsarts, omdat wij verzuim zien als een gezamenlijk probleem. We geven gevraagd en ongevraagd advies. 

Offerte aanvragen

Wat klanten zeggen over onze arbodienstverlening

‘ADXpert is een no-nonsense bedrijf. Jullie hebben alle know how en kennis en huis.'

‘Cees Willem is met mij meegegaan naar het UWV. Dat heeft me erg geholpen. Zelf heb je die deskundigheid en ervaring niet, dus dit was heel fijn.’

‘Als medewerkers onverhoopt ziek worden breekt vaak een moeilijke periode in hun leven aan en dan wil je de begeleiding in de beste handen kunnen geven.’

‘De samenwerking is flitsend, bijna verbijsterend te noemen. Het lijkt zo kinderlijk eenvoudig maar je hoort dat er jarenlange ervaring aan het woord is. Je kunt er alleen maar van dromen dat je het zelf kunt doen. ADXpert heeft ervoor gezorgd dat wij zaken die we niet meer aangingen, omdat het ons hoofdpijn zou bezorgen, hebben opgepakt en hebben die voor ons opgelost.’

‘Het contact is goed dus dat is erg fijn. Er zijn korte lijntjes en je kan bellen met een rechtstreeks nummer. Hier is het contact persoonlijk, wat de samenwerking bevordert.'

Lees hier meer over onze gecertificeerde arbodienstverlening.

Meer weten over:

 • - Arbodienst Rotterdam
 • - Arbodienst Dordrecht
 • - Arbodienst Schiedam
 • - Arbodienst Vlaardingen
 • - Arbodienst Barendrecht
 •  

  Arbodienstverlening

  Wilt u gebruikmaken van onze expertises?

  Vraag een offerte aan