Arbeidsdeskundig onderzoek schept duidelijkheid

Een arbeidsdeskundig onderzoek kan uitkomst bieden als een werknemer (voor langere tijd) arbeidsongeschikt is. Aan de hand van interviews die onze arbeidsdeskundigen uitvoeren en de inbreng van de bedrijfsarts wordt bepaald of de werknemer zijn of haar eigen werk kan hervatten. Is dit het geval, dan bekijken we of dit bij de eigen werkgever mogelijk is, eventueel door het werk passend te maken, of dat we op zoek moeten naar ander passend werk bij een andere werkgever.

Voorbeeldvragen arbeidsdeskundig onderzoek

Een arbeidsdeskundig onderzoek geeft antwoord op vragen zoals:

  • Hoe staat het met de belastbaarheid van uw werknemer?
  • Is er zicht voor de werknemer op terugkeer naar de eigen werkplek? ?
  • Kan het werk aangepast worden aan de mogelijkheden van uw werknemer?
  • Is er een andere functie binnen uw organisatie voor de werknemer?
  • Moet er gezocht worden naar een werkplek buiten de eigen organisatie (re-integratie 2e spoor)?

Arbeidsdeskundig onderzoek eerste en tweede spoor

Het verschil tussen het eerste of tweede spoor is de organisatie waar de werknemer komt te werken. Onze arbeidsdeskundige onderzoekt tijdens het arbeidsdeskundig onderzoek eerst de mogelijkheden binnen het eerste spoor. Dat wil zeggen dat er wordt gekeken of de werknemer kan terugkeren op de eigen werkplek of in een andere functie binnen de organisatie. De arbeidsdeskundige geeft daarnaast aan of het nodig is de mogelijkheden binnen het tweede spoor te onderzoeken. Dan worden de mogelijkheden bij een nieuwe werkgever onderzocht. Daarbij houden we rekening met de belastbaarheid, het scholingsniveau en de mogelijkheden op de arbeidsmarkt van de werknemer.

Wettelijk verplicht

De Wet Verbetering Poortwachter verplicht de werkgever om een arbeidskundig onderzoek uit te laten voeren. Het UWV controleert of er een arbeidsdeskundig onderzoek is uitgevoerd bij de WIA-aanvraag.

Loonsanctie UWV bij te laat inzetten arbeidsdeskundig onderzoek

In de laatste jaren kijkt het UWV steeds strenger naar de begeleiding van uw zieke werknemer. Het onderzoek maakt deel uit van deze controle.

Voordelen ADXpert

U ziet het, een arbeidsdeskundig rapport is belangrijk. ADXpert gaat voor een snelle en deskundige afhandeling:

  • Binnen vijf werkdagen na de aanvraag hebben we het onderzoek bij u op locatie ingepland.
  • Binnen vijf werkdagen na de uitvoering is het conceptrapport van het onderzoek gereed.

Helder en duidelijk arbeidskundig rapport

Onze arbeidsdeskundige schrijft een heldere en overzichtelijke arbeidsdeskundige rapportage met concrete en deskundige adviezen. Bovendien profiteert u van een aantrekkelijke prijs voor ons arbeidsdeskundig onderzoek waarbij u kunt rekenen op een rapportage die UWV-proof is.
Benieuwd hoe een arbeidsdeskundig onderzoek eruit ziet? Bekijk een geanonimiseerd voorbeeldrapport.. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Samen bekijken we de mogelijkheden.

Een vrijblijvende offerte aanvragen

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Vraag een vrijblijvende offerte aan.

Vraag een offerte aan

Wij staan voor u klaar!

Ons team van specialisten staat voor u klaar! U kunt ons telefonisch bereiken op 085 - 27 33 409 of ga naar contact en maak gebruik van ons contactformulier.

Wij werken o.a. voor:

Daka
CBT Rijnmond
Antwan Hoveniersbedrijf
HNG-Groep
De Jong
RSG Ter Apel
SMO
IV-Groep
FRENOFLEX

© 2016 - ADXPERT Arbeidskundig Expertisecentrum | Privacybeleid